Футболистът на Ботев (Враца) - Браян Переа даде обстойно интервю

...
Футболистът на Ботев (Враца) - Браян Переа даде обстойно интервю
Коментари Харесай

Браян Переа: Мислех за пенсия, но се преродих в Ботев


Футболистът на Ботев (Враца) - Браян Переа даде обширно изявление пред El Pais, в което приказва за опцията, дадена му от клуба, както и за компликации, през които е минал в своята кариера.

Как ти се отрази този опит в българския футбол?

-Измина една година, откогато дойдох в Ботев Враца, до момента беше хубаво преживяване да усетя още веднъж какво е да се състезаваш, да празнуваш гол и съм доста признателен за опцията, която ми дадоха в тази страна.

Възползвай се от тази опция, с цел да се преобразите в интернационалния футбол...

Наскоро си помислих за това. Кариерата ми не беше лесна, Божиите неща са такива и в този момент на 30 години имам нов късмет да се покажа. Да дойдеш да играеш в България беше прераждане.

Вече имаш седем гола в тази акция...

-Да, имах задоволително шанс да вкарам седем гола до момента този сезон, както и няколко асистенции и това оказва помощ на тима по някакъв метод. Чувствам се стимулиран от доверието, което ми гласоподаваха.

Последният гол беше доста специфичен, тъй като беше на твоя рожден ден...

-Така е. Въпреки обстоятелството, че загубихме този ден, празнуването на гол на рождения ми ден (25 февруари) беше доста особено, това е добър знак за това, което следва.

Що за тим е Ботев Враца?

-Всичко се случва в град Враца. Това е клуб, надълбоко затвърден в това население, в неговите хора. За страдание не постигнахме резултатите, които желаеме, само че се борим за по-добра позиция в класирането.

Отборът е на 13-о място, покрай зоната на изпадащите. Целта оставане в първа дивизия ли е?

-Това е главната цел този сезон. Остават осем мача до завършването на сезона и към този момент сме в зоната на плейофите. Намерението е да се измъкнем от тази позиция и да бъдем по-добри в лигата.

На каква позиция си играл?

-В множеството мачове са ме употребявали като полузащитник, придружавайки повече другия нападател. В някои случаи съм бил номер 9 в тима и за благополучие ми се получаваше добре.

Има ли още латиноамериканци в тима?

-Да, вратарят Федерико Бариос, който пристигна от младежката академия на Депортиво Кали. Има аржентински и бразилски играчи, това е нещо, което оказва помощ доста.

Какво се случи, откакто мина в Лацио, че кариерата ти протече по този метод?

-Мисля, че от момента на травмата ми се промени всичко, така ме извади за четири месеца и нямах сили да се изправя пред нея по най-хубавия метод и не я разбрах. Може би незрялост, аз бях на 22 години, не знаех по какъв начин да схващам доста неща и тези дребни елементи ти костват и се отразяват във времето. Не можех да прибавям минути, преминавайки от един тим в различен и нямах прецизност на терена. Това в последна сметка се видя в моята кариера.

Липсваше ли ви съпроводът на хора, които биха ви насочили по-добре?

-Може да се каже да. Въпреки че поемам отговорност за това, което ми се случи. Не обичам да упреквам другите хора. На 22 години човек не вижда доста обстановки и бих желал да получа добър съвет.

Ти беше без тим от две години, какво стана?

-Беше през 2020 година, когато бях в Темперли в Аржентина и се случи пандемията от Covid-19. Трябваше да изживея това прекарване в тази страна, усещах се добре, когато се появи този проблем с пандемията и по-късно още веднъж не можах да намеря тим.

Защо реши да отидеш във второстепенна лига в Съединените щати?

-Беше с концепцията да има някакъв спортен темп, да има придвижване и да не заставам неподвижни. По това време към този момент не се състезавах от шест месеца. Истината е, че съм доста признателен, тъй като това ми оказа помощ да се върна в положително положение.

Никога ли не си имал оферти от Колумбия?

-Имаше късмет да играя с Кортулуа преди повишението; В последна сметка този късмет не се появи, не играх към шест месеца и тогава се появи България.

В резултат на дребното разновидности за намиране на тим, мислеше ли за пенсиониране?

-Всъщност да. След като приключих престоя в Съединените щати, си помислих, че в случай че не излезе предложение, най-добре е да се пенсионирам. Признавам ви, че в никакъв случай не съм си представял, че ще се върна в Европа.

С Депортиво Кали в никакъв случай не е имало разговори за връщане?

-Не, в никакъв случай не е имало диалози. Бих го харесал, само че те по този начин и не се приближиха. Може би в бъдеще може да се даде някакъв вид.

Следиш ли представянето на Депортиво Кали в лигата?

-Разбира се. Винаги проследявам по какъв начин се оправят момчетата. Понякога оставам до късно, с цел да виждам мачовете. Когато не мога да ги видя, на идващия ден отивам да видя най-важните неща от мачовете. Знам, че обстановката не е доста добра, само че имам вяра, че момчетата, които съставляват тима, могат да извърнат обстановката.
 Ботев (Враца) приема Славия в мач от 22-ия кръг на efbet Лига
Ботев (Враца) и Славия откриват неделната стратегия от срещи в efbet Лига

Победата е наложителна и за двата отбора
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР