Футболистът на Ботев (Пд) Кристиан Добрев е пред трансфер в

...
Футболистът на Ботев (Пд) Кристиан Добрев е пред трансфер в
Коментари Харесай

Трансфер в "Порто" обезсили още "Ботев" преди градското дерби

Футболистът на " Ботев " (Пд) Кристиан Добрев е пред трансфер в " Порто ". 18-годишният атакуващ халф отпътува през вчерашния ден за последни договаряния в Португалия. Ако всичко е наред, той ще играе като преотстъпен за един сезон, а по-късно " Порто " ще има преимущество да откупи правата му.

Сделката обаче очевидно е сигурна, защото Добрев към този момент е освободил жилището си в Пловдив съгласно " Пловдив Нюз ". В началото той ще играе за дублиращия отбор на португалския гранд, който е във втора португалска дивизия. За да си осигурят добра сума при продажбата на гения, от " Ботев " подписаха нов контракт с него до юни 2022 година

Добрев е един от най-обещаващите футболисти на " Ботев ". Още преди 2 година той бе на договаряния с " Удинезе ", само че до трансфер не се стигна поради разминавания по финансовите въпроси сред двата клуба. Междувременно играчът все по-често стартира да получава късмет в първия отбор на " Ботев ", а към този момент се изкачи от юношеския в младежкия народен тим.

Престижният трансфер обаче слага нов проблем пред треньора на " Ботев " Желко Петрович преди съботното градско дерби с " Локомотив " от VIII кръг на шампионата. Вече е ясно, че за мача отпадат контузените Тодор Неделев и Антонио Вутов. При това състояние Петрович ще разполага единствено с четирима офанзивни играчи - халфовете Марко Перван и Слави Шопов, крилото Александър Тонев и нападателя Фернандо Виана.

В " Ботев " имат и различен проблем - слабата игра от началото на сезона и незадоволителните резултати на тима. Собственикът на клуба Георги Самуилов към този момент даде да се разбере, че няма да сменя треньора и вместо това предизвести играчите си да се стегнат. За отбора са били обезпечени и двама психолози, които да работят с играчите и да им оказват помощ за възстановяване на представянето.

От " Локомотив " също се готвят за победа, още повече че ще играят пред своя аудитория. " Който е взел участие в дербито, знае какво е... " Ботев " в никакъв случай не е бил любимец на " Лаута ", доста рядко побеждават. Най-добрият им състезател (б.р. - Неделев) няма да вземе присъединяване, това е загуба за мача ", съобщи пред " Диема спорт " капитанът на " Локомотив " Димитър Илиев.

От полицията оповестиха, че са взети нужните ограничения за запазване на реда. Около стадиона ще има няколко контролно-пропусквателен пункт, на които почитателите ще бъдат деликатно проверявани. От Министерство на вътрешните работи предизвестиха, че при защитата на мача ще бъде употребявано и видеонаблюдение.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР