Футболистът на Барселона Жерард Пике заяви, че не е уверен,

...
Футболистът на Барселона Жерард Пике заяви, че не е уверен,
Коментари Харесай

Пике: Песимист съм за провеждането на Купа Дейвис тази година

Футболистът на Барселона Жерард Пике съобщи, че не е убеден, че конкуренцията за " Купа Дейвис " през тази година ще може да се организира поради рестрикциите в Испания, наложени поради пандемията от ковид. Инвестиционната група на Пике " Космос " заплати 3 милиарда $ през 2018 година, с цел да получи правата за образуване на неофициалното международно отборно състезание по тенис, като надпреварата беше трансформирано в едноседмичен шампионат. Първото издание на " Дейвис Къп " във новия формат, извоювано от Испания, се състоя в Мадрид в зала през 2019 година, а второто също е планувано за испанската столица през ноември.

" Песимист съм. Провеждането на " Дейвис Къп " без почитатели ще бъде мъчно. Има огромна доза неустановеност. Ще се съобразим с изиксванията на спортното министерство и на държавното управление. Съществуват разнообразни разновидности, само че към момента никой не може да бъде сигурен дали ще получим позволение да има фенове на трибуните, или дали изобщо ще можем да проведем шампионата на закрито ", сподели Пике.

Защитникът на Барса добави, че прецизните ограничения по време на локдауна поради пандемията затрудняват подготовката на надпреварата, макар че работата по организацията продължава с цялостна мощ. " Мисля, че през идващите няколко седмици ще получим повече изясненост. Засега се опитваме подготовката да върви по проект. Работим от у дома и не можем да пътуваме до Мадрид, с цел да забележим положението на оборудванията. На този стадий се готвим за състояние, при което ни разрешат да организираме шампионата ", сподели Пике.

Футболистът не може да играе от март поради пандемията, само че в края на предходната седмица възобнови самостоятелни тренировки въз основата на Барселона, като президентът на Ла Лига Хавиер Тебас разгласи, че се надява акцията да може да бъде рестартирана без аудитория на 12 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР