Футболистът на Аякс Абделак Нури отново е в съзнание, след

...
Футболистът на Аякс Абделак Нури отново е в съзнание, след
Коментари Харесай

Футболист на "Аякс" се събуди от 13-месечна кома

Футболистът на " Аякс " Абделак Нури още веднъж е в схващане, откакто бе в кома през последните 13 месеца. Новината бе обявена от брата на футболиста Абдедрахим, който разкри, че геният към този момент може да комуникира с околните си.

На 8 юли предходната година по време на другарски мач сред " Аякс " и " Вердер " Бремен холандецът с марокански генезис загуби схващане в резултат на сърдечна аритмия. Той незабавно бе откаран в болница, където прекара идващите няколко месеца.
Колабирал футболист на " Аякс " с тежки мозъчни увреждания Шансовете за цялостно възобновяване на 20-годишния Абделак Нури граничат с нулата
Нури се намира в медицински център, където фамилията му може да го посещава постоянно и да следи по какъв начин върви възобновяване му.

" В момента положението му е по-добро спрямо преди няколко месеца. Психически е доста здрав. Той движи единствено главата си, само че от време на време прави старания, с цел да се реалокира от леглото върху количката. Вече може да се комуникира с него ", съобщи брат му.

" В началото не ни позволяваха да стоим дълго с него. Такива са разпоредбите на болничното заведение. Но по-късно докторите ни вкарваха за по-дълго, с цел да можем да му даваме кураж. Абделак стартира да ни разпознава последователно, усещаше се добре, когато чуваше роднински глас ", прибавя той.

Първоначално докторите твърдяха, че уврежданията в мозъка на футболиста са " съществени и непрекъснати " и няма никакви шансове за цялостно възобновяване. Те обаче към този момент са оптимисти за добра развръзка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР