Футболистът на английския национален отбор и Ливърпул Джордан Хендерсън предизвика

...
Футболистът на английския национален отбор и Ливърпул Джордан Хендерсън предизвика
Коментари Харесай

Двуличието на английски национал възмути Острова и Европа

Футболистът на британския народен тим и Ливърпул Джордан Хендерсън провокира съществени полемики на Острова и в Европа с двуличната си позиция за расизма.

След расисткия скандал на Англия - България халфът съобщи: “Очевидно не бях по никакъв начин удовлетворен от обстановката. Много е разочароващо, че такова нещо се случва през 2019-а година. Отвратително е. Бях гневен. Това не трябваше да се случва и нещо трябваше да се направи. Мисля, че момчетата бяха невероятни. Оставихме футболът да приказва. На почивката взехме решение в съблекалнята, че желаеме да излезем и да ги накараме да страдат, да причиним страдалчество и на техния тим. Говорихме и преценихме, че би трябвало да останем, тъй като в случай че бяхме решили да напуснем терена и да спрем мача, те щяха да завоюват мача. Това без подозрение ни направи по-силни. Останахме единни, както трябваше. Ако единствено един състезател не бе изискал да продължим, просто щяхме да спрем да играем.”

Хендерсън разгласява и пост в Туитър, посредством който показва поддръжката си в битката против расизма.

Феновете на Манчестър Юнайтед обаче му подсетиха, че не той е индивидът, който би трябвало да приказва за този международен проблем, защото през 2011 година е показал същинската си позиция по отношение на расизма.
It’s all well and good posting this now but United fans won’t forget you wearing t-shirts of support to Luis Suarez when he racially abused Patrice Evra. You can’t pick and choose when to support it. https://t.co/LE4krujb6e
— The Man Utd Way (@TheManUtdWay) October 15, 2019

На 15 октомври 2011 година Ливърпул и Манчестър Юнайтед играят на “Анфийлд”, а звездата на мърсисайдци Луис Суарес на няколко пъти назовава Патрис Евра “негро”.

На 20 декември ФА санкционира уругваеца за 8 мача и го глобява с 40 000 паунда. На идващия ден ухиленият Хендерсън и съотборниците му излизат на загрявката преди следващия си дуел с фланелки в поддръжка на Луис Суарес.
Justice for Suarez tshirts are okay though? https://t.co/lIpqfHF56m pic.twitter.com/2tUUAgUhyk
— Harry (@hhughes1996) October 16, 2019 ЕВРО 2020 8 кръг, понеделник 14 октомври  България 0:6краен резулат  Англия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР