Футболистът Кристиан Атсу е намерен мъртъв под развалините на дома

...
Футболистът Кристиан Атсу е намерен мъртъв под развалините на дома
Коментари Харесай

Футболистът Кристиан Атсу е открит мъртъв след земетресение в Турция

Футболистът Кристиан Атсу е открит мъртъв под руините на дома си съвсем две седмици след земетресението в Турция, удостовери неговият сътрудник, оповестяват от БиБиСи.

31-годишният ганайски национал е играл във Висшата лига в Евертън, Челси и Нюкасъл.

Атсу е в неопределеност от земетресението на 6 февруари, което срути жилището му в Антакия, Хатай.

" Нямам думи, с които да опиша тъгата си ", написаха в Туитър от неговия турски първодивизионен клуб " Хатайспор ".

" Няма да те забравим, Атсу. Мир на праха ти, прелестна персона. "

След земетресението от " Хатайспор " в началото оповестиха, че Атсу е избавен " с пострадвания ", само че ден по-късно тази позиция се промени.

Неговият сътрудник Нана Сечере, който е бил в Хатай, удостовери новината в събота в Twitter, като написа: " С най-тежко сърце би трябвало да оповестя на всички доброжелатели, че за жалост тялото на Кристиан Атсу беше открито тази заран.

" Изказвам най-дълбоките си съболезнования на фамилията и околните му. Бих желал да употребявам опцията да благодаря на всички за техните молебствия и поддръжка ".

Футболната асоциация на Гана съобщи, че тялото на Атсу е било възобновено в събота сутринта след " съвсем две седмици прочувствени страдания ".

Известно е, че земетресението и вторичните земетресения в Южна Турция и Северна Сирия са лишили живота на повече от 40 000 души.

Атсу се причислява към Хатайспор през септември 2022 година след един сезон в саудитския тим Ал-Раид и вкарва победния гол в мача от Суперлигата на 5 февруари.

Той има 65 мача за Гана и оказва помощ на страната си да доближи до финала на Купата на африканските народи през 2015 година, където губи от Кот д`Ивоар с дузпи. По-късно Атсу е разгласен за състезател на шампионата.

В туитър мъжкият тим на Гана " Черните звезди " отдаде респект на крилото, като написа: " Ти служеше добре на страната ни, вечно в сърцата ни. Почивай в мир. "

Той се причисли към Челси от Порто през 2013 година и имаше няколко интервала чартърен в клубове като Евертън и Борнемут.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР