Футболистът Емилиано Сала и пилотът са били смъртоносно отровени с

...
Футболистът Емилиано Сала и пилотът са били смъртоносно отровени с
Коментари Харесай

Сала и пилотът били отровени с въглероден оксид преди самолетът да падне

Футболистът Емилиано Сала и водачът са били смъртоносно отровени с въглероден оксид още преди самолетът да падне във водите на Ламанша. Това стана ясно през днешния ден, съобщи The Sun.

Сала е бил изложен на извънредно високи равнища от газа преди частният аероплан да потъне на 21-ви януари тази година. Тялото на водача Дейвид Ибстън към момента не е намерено.

Не е ясно дали двамата са починали в самолета при детонацията или от пострадвания в резултат на злополуката.

Разследващите самолетния случай разкриха през днешния ден резултатите от токсикологичните проби. Те демонстрират, че кръвта на футболиста е наситена с 57% въглероден оксид. За съпоставяне приемането на 20-30% на прозрачен и газ без аромат може да аргументи унесеност или главоболие. Над 50% е допустимо да провокира припадъци и даже сърдечен удар.

Специалистите настояват, че най-вероятно водачът също е бил толкоз мощно токсичен, което нямаше да му разреши да лети в никакъв случай повече.

Въглеродният оксид най-вероятно е от изгорелите газове, които нахлуват в кабината заради неприятно уплътнение и течове във вентилационната система.

Семейството на Сала през днешния ден търси отговори на още въпроси, които повдига въпросният отчет.

" Близките има вяра, че е нужен обстоен механически обзор на самолета ", съобщи юристът им Даниел Мачовър. " Те и обществото би трябвало да знаят по какъв начин въглеродният оксид е навлязъл в кабината. Въздушната сигурност за в бъдеще зависи от това да се разбере допустимо най-вече за случилото се ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР