Футболистът Дениз Наки, който беше осъден на 18 месеца и

...
Футболистът Дениз Наки, който беше осъден на 18 месеца и
Коментари Харесай

Доживотна забрана за футболист, критикувал Ердоган

Футболистът Дениз Наки, който беше наказан на 18 месеца и 22 дни условно през април предходната година поради разпространяване на терористична агитация, получи доживотно наказване от футболната федерация на Турция.

28-годишният Наки не може да играе в мачове в идващите три години и половина и е санкциониран с 273000 турски лири (72 хиляди долара) поради " сепаратистка и идеологическа агитация ". Всяко наказване, което е по-дълго от три години в Турция, съставлява възбрана до живот, което значи, че Наки няма да може още веднъж да играе футбол в страната.

В момента Наки играе в турската трета дивизия за тима на Амедспор (Диарбекир). Футболистът е роден в Германия, само че има немски и турски паспорт. Най-напред той беше оправдан през ноември от обвиняванията по разпространяване на агитация в интерес на Кюрдската работническа партия (ПКК) в свои сериозни постове в профилите си в Туитър и Facebook във връзка с военни интервенции на турската войска в района.

Наки съобщи, че желае да приключи контракта си с Амедспорт и да остане да живее в Германия. В началото на тази година той стана обект на въоръжена офанзива, само че се отърва незасегнат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР