Футболистът Благой Георгиев стана жертва на ловки хакери, които разбиха

...
Футболистът Благой Георгиев стана жертва на ловки хакери, които разбиха
Коментари Харесай

Хакнаха Джизъса в инстаграм, изнудват го за 5 бона

Футболистът Благой Георгиев стана жертва на ловки хакери, които разрушиха и изтриха персоналния му профил в Инстаграм. Спортистът изгуби над 200 000 почитатели, а с цел да си върне профила му желаят към 5 бона, разкриват негови близки.

Хакерите били сигурни, че футболистът ще заплати, още повече, че той постоянно работи посредством профила си, рекламирайки облекла, питиета, заведения и други. Именно поради високата си интензивност в Инстаграм Георгиев е желано лице за рекламни акции през последните месеци.

Сега, с изключение на без приходи, спортистът остана и без профил в обществените мрежи. И сега прави всичко допустимо, с цел да си върне персоналното пространство в интернет, освен това, без да заплаща на хакерите, написа „ Телеграф”.

Футболистът не е първият, нито последния, който става жертва на сходни офанзиви. Половинката на Валери Божинов–Биляна Дол също стана жертва на сходна офанзива и заплати 3000 евро, с цел да си върне профила.

Самата тя показа новината в обществените мрежи, като предложения приятелите си да я последват в остарелия й акаунт в Инстаграм. По-късно тя показа, че е била обект на изнудване от страна хакери и даже сътвори нов профил в обществените мрежи, като съжали за това, че е изгубила, както скъпи фотоси и контакти, по този начин и много почитатели.

„ Трябваше да платя на хакерите, с цел да ми върнат профила. Накъде отива този свят? Благодаря за разбирането”, написа още Дол във връзка хакерската интервенция в персоналните й данни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР