Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев заяви,

...
Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев заяви,
Коментари Харесай

Митко Илиев: Отидох в ЦСКА с мисъл, че съм в най-добрия български отбор, а заварих хаос

Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев съобщи, че в България би играл единствено за Локомотив (Пловдив) и че животът му се е трансформирал след наградата, който получи за играта си през предходната година. Нападателят разкри, че при прехвърлянето си в ЦСКА през 2010 година е очаквал да отиде в най-големия тим в България, а в действителност ситуацията на стадион " Българска войска " е било невъобразим безпорядък.

" Животът ми се промени след тази премия. Трудно ми е да схващам каква година изпратих аз и Локомотив като тим. Фактът, че нямаме мощни играчи зад граница и мощния сезон, който направих са аргументите да съм футболист №1. Естествено, че доста хора са считали, че Антон Недялков е по-достоен за №1. Ако той беше станал, щеше да има такива, които да желаят да съм аз. Но в последна сметка щом има хора, които оспорват " Златната топка " на господ като Меси, какво остава за Футболист на България.

Надявам се да излгеждаме още по-добре напролет. Мисля, че повода да играем толкоз добре предходната година бяха страхотните трансферни попадения и несъмнено работата на Бруно Акрапович. Ключовият миг, е че той беше оставен да работи. Сами вдигнахме летвата и в този момент сме длъжни да се борим със зъби и нокти за първите места. Лудогорец не са чак толкоз надалеч. Ние не си вършим илюзии, че сме от класата на Лудогорец, само че със себераздаване и геройство може да компенсираме, това което ни липсва. В последните шест месеца ние не отстъпваме по нищо на водещите тимове, даже в противен случай. В доста от мачовете надиграхме, както Лудогорец, по този начин и ЦСКА и Левски. Преди няколко месеца спечелихме най-важния мач в историята на пловдивските борби. Сега чакаме с неспокойствие и първия мач точно против Ботев. Излизаме със самочувствие и с мисълта да затвърдим нашето предимство. Със сигурност има интерес към мен след тази мощна година. За момента съм в Локомотив, хората ме обичат, аз обичам тима. Няма причина да желая да си потегли. Ако пристигна оферта, която е примамлива за мен и тима, тогава може да седнем да приказваме.

На този стадий аз нямам предпочитание да играя в ЦСКА, Левски или Лудогорец и надали те имат интерес към мен. Най-голямата виновност за това, че не съумях да се наложа в ЦСКА е единствено в мен. Аз отидох в ЦСКА с мисълта, че отивам в най-хубавия тим в България, а заварих един невъобразим безпорядък под управлението на " Титан ". Сами видяхте какво стана по-късно с клуба.

Никой не може да желае пояснение на националния селекционер за какво аз или някой различен не играе, когато тимът побеждава. Много хора споделят, че този чоп е изпратен от Бог. Аз не съм на това мнение. Според мен ние сами си го заслужихме със мощните игри под управлението на Петър Хубчев в Лигата на нациите. Имаме шансове за Евро 2020, тъй като нито Унгария е чудовище, нито Исландия е този тим от предходното европейско състезание. Румъния също не са тим, който може да господства.

Със сигурност шанса да спечелим Купата на България е по-голям, в сравнение с да се преборим с Лудогорец за шампионата, само че до момента в който имаме късмет, ние ще го преследваме ", сподели Илиев пред Канал 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР