Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов подари

...
Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов подари
Коментари Харесай

Десподов: Ще се върна в ЦСКА, но първо мечтая за Реал Мадрид

Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов подари футболни топки на юношеските школи на Перун Кресна, Литекс и ЦСКА - тимовете, в които е играл в България. Това бе част от поетата отговорност към Българската асоциация на спортните публицисти. Всеки определен за футболист на годината у нас би трябвало да подари на школи по желание най-малко толкоз топки, колкото спортни публицисти са дали своят вот в съответната анкета.

Навръх 23-ия си рожден ден нападателят от Кресна събра деца от родното си място и от школите на “оранжевия” и “червения” клуб въз основата на националните тимове в “Бояна”. Поговори си с малчуганите, сподели им, че най-важното е да упражняват крепко и да имат самочувствие. Поигра с тях, раздаде им подписи, а преди публицистите да стартират да го питат по настоящи тематики, първите въпроси бяха точно от неговите наследници.

“Има ли късмет да се върнеш в ЦСКА?”, попита първо момче от “червената” школа. Десподов се усмихна и отговори: “Не ме връщайте още. Има късмет. Разбира се, че има късмет. Дай боже един ден да завърша кариерата си в ЦСКА. За момента би трябвало да вървим нагоре и да се развиваме в чужбина. За момента - не. Един ден - да.”

“В кой тим мечтаеш да играеш?”, попита друго от момчетата. “Любимият ми тим е “Реал” (Мадрид) и бленувам да играя в него”, отговори Десподов.

118 публицисти гласоподаваха в 58-ата анкета “Футболист на годината”, в която някогашният нападател на ЦСКА бе определен за №1 - 120 топки подари той на трите школи. “Това са школите, от които съм тръгнал. “Перун” (Кресна) - там съм почнал на стадиона 8-годишен. След това - “Литекс”, там играх 9 години. И по-късно ЦСКА - там, откъдето излязох в Европа. Това е най-малкото, което мога да направя, с цел да се отблагодаря на тези тимове, които са ми помогнали и са ми дали доста. Чувството е необикновено.

Преди мен Ивелин Попов го правеше 3 години. Надявам се и другите да не престават да го вършат. Страхотна инициатива”, сподели Десподов.

Попитан кой е неговият любимец за №1 през 2019 година, голаджията сподели, че има самочувствие: “Нали не очаквате да ви кажа друго име с изключение на моето? Няма да го направя!”. Правещият възторг в “Щурм (Грац) нападател разяснява и появилата се информация, че Николай Бодуров също може да премине в австрийския клуб. “Ще се веселя да се обединим с Бодуров още веднъж в “Щурм”. Той ще помогне доста на тима. Дано да стане. Ние се шегувахме с Нестор, че би трябвало да го вземем. Той е неповторим състезател и би трябвало да играе още на високо ниво”, съобщи Десподов. “Трябват ни победи с националния. Сега ще е хубаво да създадем положителни резултати, само че мачовете с Парагвай и Чехия са генерална подготовка за значимите срещи през март, тъй като към момента имаме късмет да се класираме на Европейско ", осведоми "24 часа ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР