Футболист с COVID-19 е имало вчера в националния отбор на

...
Футболист с COVID-19 е имало вчера в националния отбор на
Коментари Харесай

Национал с COVID-19 е бил в състава за мача с Гибралтар

Футболист с COVID-19 е имало през вчерашния ден в националния тим на България по време на контролата против Гибралтар, извоювана с 3:0, заяви радио " Дарик ". Това е бил аварийният вратар Георги Георгиев ( " Черно море " ). 

Неговата повиквателна в националния отбор бе изпратена по неотложност, откакто във вторник се оказа, че различен вратар - Николай Михайлов ( " Левски " ) е с ковид. Това наложи незабавна атака по включването на Георгиев в А-отбора. Той през вчерашния ден бе титуляр за " Черно море " в контролния мач срещу " Созопол " (1:1) във Варна и незабавно по-късно отпътува за София, като по здрач към този момент бе на ст. " Васил Левски " и седна на аварийна пейка против Гибралтар. При идването си в столицата Георгиев направи наложителния PCR-тест, който се прави при идването на общ брой на националния тим. Но резултатът му е излязъл едвам през днешния ден и е бил позитивен. Това значи, че той е бил най-малко 12 часа контактен с останалите играчи в отбора, преди да напусне лагера. Тази заран, откакто е излязъл пробата на Георгиев, на мястото му е включен вратарят на " Берое " Християн Василев.

Георги Георгиев е петият футболист, който отпада от лагера на националите за контролата с Андора и мачовете в шампионата Лига на нациите против Финландия (15.XI, София) и Ирландия (18.XI, Дъблин). Преди него позитивни проби дадоха Георги Костадинов, Антон Недялков, Тодор Неделев и упоменатият Николай Михайлов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР