Футболен мач между саудитски и ирански отбори в Азиатската Шампионска

...
Футболен мач между саудитски и ирански отбори в Азиатската Шампионска
Коментари Харесай

Мачът на Саудитска Арабия и Иран от Азиатската Шампионска лига е отменен заради ареста на Солеймани

Футболен мач сред саудитски и ирански тимове в Азиатската Шампионска лига е анулиран заради съществуването на скулптура на някогашния ирански генерал-майор Касем Солеймани на входа на полето.

Насроченият за понеделник конфликт сред саудитския Ал Итихад и иранския Сепахан беше отсрочен, откакто саудитският тим отхвърли да напусне съблекалнята на стадион Нагш-е Джахан в иранския град Исфахан.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Кои страни са нормализирали връзките си с Иран след разведряването на Саудитска Арабия? Израелски министър идва в Саудитска Арабия на първо обществено посещаване Саудитска Арабия и Иран разменят посланици след доближаване Иран дава обещание „ сурово възмездие “ за убийството на военачалник преди три години завършек на списъка

„ АФК удостоверява уговорката си да подсигурява сигурността и сигурността на играчите, формалните лица на мача, феновете и всички заинтригувани страни “, се споделя в изказване на Азиатската футболна конфедерация (АФК). „ Този ​​въпрос в този момент ще бъде отправен до съответните комисии. “

Сюлеймани – който командваше подразделението за задгранични интервенции на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, неговите профилирани сили Кудс – изигра централна роля в насочването на дейностите на Иран в Близкия изток в продължение на няколко десетилетия, преди да бъде погубен от въздушен удар на Съединени американски щати през януари 2020 година

Понякога прочут като „ пълководец в сянка “, той ръководеше напъните на Иран да повлияе на събитията в района, като наблюдаваше действия в страни като Ливан, Ирак и Сирия. Той е считан за воин от иранското държавно управление, само че считан за основен проектант на иранската политика от саудитците.

Снимки в обществените медии демонстрират бюст на Солеймани, подложен на входа на футболното игрище, изложен на видно място преди играчи, които биха излезли от тунела на терена.


Въпреки че Иран и Саудитска Арабия поставиха старания да облекчат напрежението през последните месеци, връзките остават мощно обтегнати.

Спорът идва един месец откакто Саудитска Арабия и Иран оповестиха „ новаторска “ договорка за обновяване на футболните мачове вкъщи и на открито сред тимовете след седем години на съревнование на неутрални места.

Това съглашение беше последният знак за доближаване, произлизащ от изненадваща договорка с посредничеството на Китай, оповестена през март, при която дългогодишните противници се съгласиха да възстановят дипломатическите връзки и да отворят още веднъж съответните си посолства след седемгодишно спиране.

Саудитският клуб на Кристиано Роналдо Ал Насър изигра мач в Техеран на 19 септември, за първи път саудитски клуб игра в Иран от 2016 година

Предишни мачове сред клубове от Иран и Саудитска Арабия се играха на неутрални територии заради опасения за сигурността.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР