Футболен клуб Верея почти сигурно ще остане без професионален лиценз

...
Футболен клуб Верея почти сигурно ще остане без професионален лиценз
Коментари Харесай

Отнемат лиценза на Верея заради дългове?

Футболен клуб Верея съвсем несъмнено ще остане без професионален лиценз за идващия сезон, предвижда " Тема Спорт ". Клубът е раздиран от финансови проблеми, като футболистите и треньорите сами признаха, че въобще не чакат заплащания до края на шампионата. Заралии дължат съществени суми и на някогашни свои играчи и чиновници.
 Пак проблеми във Верея, тимът отпътува за Пловдив с три запаси и очаквания за...лошо време
На този стадий се знае, че двама футболисти са осъдили клуба - Елиаш да Силва и Венцислав Бенгюзов, като съдът е разпоредил, че би трябвало да получат над 50 000 лв.. Заведени са и други искове. Отделно Верея има задължения към Национална агенция за приходите. Част от сумата е била погасена, само че другата продължава да е изискуема. Заралии са получили спомагателен период, с цел да изчистят задължението, само че е малко евентуално това да се случи.

Това обаче не е единственият проблем пред клуба. В края на седмицата Верея е получил писмо от букмейкър, че се започва следствие на мача с Етър на 29 март. “Болярите ” победиха с 3:0 вкъщи. Писмото евентуално го има и в БФС. На заралии към този момент им беше наложена санкция от централата в размер на 5000 лв. през февруари. Причината - съществени подозрения за мачове с авансово уречен резултат. Тогава бяха постъпили 3 сигнала от системата за ранно предизвестие на УЕФА, което докара до глобата. Ако има нови сигнали, то глобата ще бъде удвоена, утроена и така нататък

Според член 46, алинея 1, т. 3 на Дисциплинарния устав, в случай че даден клуб бъде махленски в неспортно противоправно въздействие на развиването на резултата на футболна среща, се постанова глоба в размер на 40 000 лв. и пренасяне на тима в по-ниско равнище (следващото по низходящ ред). В такава обстановка на клуба не се дава право да довърши сегашния сезон.

Допреди малко повече от две седмици във Верея се разпореждаха мними руснаци, които по този начин и не излязоха на ярко по време на неколкомесечния си престой. Около 25 март обаче съвсем всички чужденци напуснаха клуба, наред с съветските “инвеститори ”. Така сега заралии доиграват сезона с българи, няколко юноши от школата, както и четирима чужденци, решили да останат - Курупис, Галбаев, Василиевич и Ризванович.

На 99% е несъмнено, че Верея няма да взе участие в професионалния футбол през идващия сезон, без значение дали резервира мястото си в елита по спортно-технически път.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР