Футболен клуб Левски ползва неправомерно базата на стадион Георги Аспарухов.

...
Футболен клуб Левски ползва неправомерно базата на стадион Георги Аспарухов.
Коментари Харесай

От областната управа на София: Левски ползва неправомерно Герена

Футболен клуб Левски употребява непозволено базата на стадион " Георги Аспарухов ". " Сините " нямат контракт и не заплащат наем. Това оповестиха пред bTV от регионалната администрация на София, в чиито активи е оборудването. Държавата пък всяка година заплаща към 80 000 лева за налозите на комплекса.

Стадион " Георги Аспарухов " е издигнат през 1963 година и постоянно се е употребявал от Левски, само че клубът в никакъв случай не му е бил притежател. През 1997 година притежателят на комплекса – регионалната администрация издава на Левски акт за безплатно прилагане.

Според сегашния регионален шеф на София - Николай Пехливанов, решението няма правна стойност: " Законово то не е обосновано, само че в действителност съществува и това е базата, на която се стъпва. "

Миналата година притежателят на стадион " Българска Армия " - спортното министерство приключи контракта за концесия с след това банкрутиралия ПФК ЦСКА АД, поради неплатени налози. За съпоставяне - имотните разноски на " Георги Аспарухов " се поемат от страната.

" Държавата заплаща, притежателят заплаща такса боклук. Собственикът на актива.
Пехливанов удостовери, че страната заплаща таксите на частното сдружение " Левски " и се съгласи, че това е нелогично: " Въпросът е много остарял, непрекъснато е подмятан от институция на институция, само че действително в този момент законово е доста мъчно да се организира процедура. "
" ЦСКА, задължението е при нас, базите са при нас. Те са наша благосъстоятелност. Другия не е касателство на нашето ведомство. ", коментира спортният министър Красен Кралев.

Годишните налози на комплекс " Георги Аспарухов " – стадионът и залите са 80 524 лв. и постоянно са се плащали от страната.

Областната администрация ще изчака новия закон за спорта, с цел да организира търг за наемане на оборудванията. " При интензивна работа до края на годината може да бъде признат закона ", прибавя Кралев.

" Ако това не се случи ще подхваща дейности за дълготрайно отдаване чартърен на тези уреди. Това значи контракт за наем, концесия. ", сподели регионалния шеф Николай Пехливанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР