Футболен клуб Левски е жив! И това лошата новина за

...
Футболен клуб Левски е жив! И това лошата новина за
Коментари Харесай

Време беше!

Футболен клуб Левски е жив ! И това неприятната вест за всички, които тайничко се радваха на " сините " премеждия през последните 10 години.

И до момента в който се опитате да оборите моята теза с думите: " Ама, те към момента нищо не са постигнали! ", бързичко ще допълня - вековниците най-накрая завоюваха значима борба. И тя не се организира на футболния терен, а в съзнанието на всеки един състезател от " Герена " !

 Левски се класира на край за Купата на България след 2:2 в реванша против ЦСКА
Левски охлади упоритостите на ЦСКА за поврат и се класира на край за Купата на България

Драматично тъждество 2:2 на националния стадион, което бе изцяло задоволително за хората на Делио Роси

Посредственият и слабохарактерен Левски беше запратен в царството на сенките , а оптимизмът се завърна в сърцата на изстрадалия " наследник " ентусиаст.

Да се надяваме, за колкото се може по-дълго.

Магическото е, че за тази непредвидена промяна не бяха нужни месеци или години, а едвам четири срещи с огромния противник ЦСКА . В тях, без значение от крайния резултат, Левски най-накрая замязя на тим . При това в цялостния смисъл на тази дума!

 Снимка 352819
Източник:

Прохазка и компания демонстрираха темперамент, себераздаване и воля за триумф до последната минута. Всичко това, на моменти, бе гарнирано и със страховит атакуващ футбол, който върна спомените за " оня " Левски , който дълго време живееше единствено в фантазиите на най-ревностните ентусиасти.

Макар и против очевидно отслабен ЦСКА, отборът постави началото на нещо толкоз особено.

 Нападател от Серия
Нападател от Серия " Б " пред трансфер в Левски

Делио Роси желае до трима нови футболисти през лятото

В тези мачове се родиха и новите " сини " водачи в лицето на Иван Горанов и Серджиу Буш . Първият като че ли пораства във футболно отношение с всяка минута, прекарана на терена. Бившият юношески национал по този начин " захапа " титулярното място, че Афонсо Фигейредо надали ще има шансове да се пребори с новия любим на Сектор " Б ".

Иван към този момент не е този стеснен състезател, стигащ единствено до централната линия. Горанов натрупа нужното самочувствие, с което да се включва в офанзивите на своя отбор и неведнъж да ги приключва с отлични центрирания. Не се опасява да преодолява противник и да опитва хитри извеждащи подавания. В защита пък юношата е подобрил доста своето позициониране, като постоянно е с един ход пред противника. Също по този начин, думата му към този момент се чува в съблекалнята, а това е отлична причина за неговото ярко бъдеще на " Герена ".

 Снимка 351440
Източник:

Такова несъмнено може да има и Серджиу Буш. След трагичния първи полусезон, управлението прояви нужното самообладание и реши да не го освобождава през зимата. Румънецът пък последователно откри себе си и се " отблагодари " във допустимо най-важните мигове. Нападателят към този момент не е толкоз неподвижен и ще го видите да снове по целия фронт на офанзивата. Досадните му пропуски пък съвсем са на изгубване.

Ще бъде високопарно, в случай че кажем, че Левски е намерил по този начин мечтания си централен нападател , само че Буш е един добър образец за това каква би трябвало да бъде " дветката " на столичани.

 Спас Русев: Купата е огромната ни цел
Спас Русев: Купата е огромната ни цел

" Имаме доста цивилизована аудитория "

Въпреки голям брой си тресчици за дялане, положителни думи заслужава и Делио Роси . " Пророка от Римини " съумя да отбрани реномето си тъкмо в тези " мачове на истината ". Е, не записа поредност от победи, само че типично по италиански, реализира толкоз, колкото му беше належащо. Приятни бяха и прочувствените му прояви край тъчлинията през вчерашния ден.

Сълзите в очите му след последния съдийски сигнал...

 Снимка 352820
Източник:

Все признаци, че този човек в действителност се вълнува от просперитета на Левски. Дали обаче не е прекомерно късно!?

И по този начин, изцяло справедливо, вековниците се добраха до свещен край против положителната, остаряла Славия.

" Белите ", които през 2013 година трансфораха живота на " синя " България в призрачен сън . Грандиозен неуспех с онази сякаш сигурна купа, след който всичко на " Герена " се обърна с краката нагоре, та до ден сегашен...

 Клубният рейс на Левски
Клубният рейс на Левски " потъна " в морето от " сини " почитатели

Феновете на Левски бурно приветстваха своите любимци

Сякаш ориста дава отлична опция на левскарите да сложат завършек на проклятието, точно против хората на Венци Стефанов . За тази цел обаче е нужна пределна централизация и внимание към всеки един подробност във финала. Нека не забравяме, че Левски към този момент позволи задоволително сходни неточности, а нова такава сигурно ще докара до древен катаклизми в квартал " Подуяне ".

 Снимка 350276
Източник:

Славата и фенската обич са на сполучливи 90 минути разстояние. Легитимацията на " преродения " " наследник " клуб ще бъде тъкмо във финала против Славия . В него, всички гореспоменати герои ще би трябвало да защитят както своята чест, по този начин и тази на правилните си ентусиасти.

А реализира ли се заветната цел - то Левски ще отвори нова страница от своята клубна история , която сигурно ще бъде изпълнена с надалеч по-впечатляващи достижения.

 Карсимир Иванов: Очаквам
Карсимир Иванов: Очаквам " наследник " стадион на 9 май!

" Не бързаме да отваряме шампанското "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР