Футболен клуб Хитрино депозира заявление в Зоналния съвет на БФС

...
Футболен клуб Хитрино депозира заявление в Зоналния съвет на БФС
Коментари Харесай

Хитрино спира участие в Трета лига

Футболен клуб Хитрино подава заявление в Зоналния съвет на БФС – Варна, че се отхвърля от присъединяване в Трета лига – Североизток, както и във обединенията за юноши младша възраст и деца в зоналните шампионати. Според Николай Кръстев – треньор на тима, главната причина за това извънредно решение е неналичието на деца за обединенията, които вземат участие в зоналните шампионати.

През есента ФК Хитрино мъчно образува тимове юноши младша възраст и деца. В доста от мачовете на юношите младша възраст и деца отборът беше с най-малък брой състезатели, от време на време се постановяваше някои деца да вземат участие и в двете срещи една след друга. Потърси се вид да се привлекат деца и от прилежащата община Венец, само че и това не сработи.

Проблемите в детските тимове рефлектираха и при мъжете. През есента ФК Хитрино не беше тимът, който го помним в предходните шампионати. Въпреки че бяха привлечени много класни футболисти от отказалия се от присъединяване Локомотив (Русе) още през есента, играта на тима не вървеше. Трудно се реализираха победи вкъщи, а при гостуванията отборът по този начин и не съумя да завоюва точки. През есенното състезание тимът приключи на 9 място с 14 точки след 4 победи, 2 равенства и 7 загуби.

Отбелязани бяха 16 гола в противниковите порти, позволени - 20. В миналогодишното състезание 2018/2019 тимът приключи на 3 място в Трета лига – Североизток. Тимът взе присъединяване и на финалите за Купата на аматьорската лига, като на полуфинала загуби в Сливен от Арда (Кърджали). Всичко това остава в спомените.

/Салим Салих/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР