Футболът в Гърция ще се рестартира този уикенд, както и

...
Футболът в Гърция ще се рестартира този уикенд, както и
Коментари Харесай

Дербито ПАОК - Олимпиакос приковава вниманието в Гърция

Футболът в Гърция ще се рестартира този уикенд, както и доста други шампионати, като вниманието приковава дербито в Солун, където водачът Олимпиакос ще гостува на първенеца ПАОК в неделя. А скоро по-късно ориста на купата ще се взема решение пред съда в Швейцария.

Без проваляне досега Олимпиакос открива плейофите за купата, където ще играят 6 тима в 10 кръга на разменено посещение. Изобщо през този сезон шампионата с 14 тима даде по-добра статистика: повече вкарани голове в мачовете и по-висока посещаемост, а дерби-срещите в този момент ще се възобновят пред празни трибуни.

" Страстта в Гърция към футбола е известна. И в този момент е още по-силна, тъй като три месеца хората тук не бяха гледали футбол, разяснява президентът на Футболната лига Минас Лисандру.

ПАОК- Олимпиакос е огромен конфликт за начало, само че още един мач приковава вниманието и той е сред АЕК и Панатинайкос и ще се играе също в първия кръг от плейофите. В момента Олимпиакос води с 66 точки, пред ПАОК с 52 и АЕК с 51.

Още преди прекъсването поради пандемията от ковид на ПАОК бяха отнети 7 точки от актива поради нарушение на разпоредбите за благосъстоятелност в клуба, което действително поставя кръст на очакванията им за нова купа, в случай че КАС в Лозана удостовери решението на федерацията. Подобно наказване беше наложено на различен тим от Северна Гърция - Ксанти, който обаче е глобен с изваждане на 12 точки от актива. По принцип хаосът в гръцкия футбол е част от чара му, а и самата дата за завършек на шампионата не е призната от всички клубове и още веднъж ще се гледа в Лозана.

Жалбата против ПАОК и Ксанти за нарушение на разпоредбите е импортирана първо от Олимпиакос, които желаят изпадането на двата тима от Суперлигата. И федерацията одобри претекстовете им отчасти, което се трансформира в лишаване на точки.

Но преди наказването Олимпиакос водеше пред ПАОК със 7 точки, а в този момент стават 14. Такава глоба даже може да се окаже решаваща в борбата им за място в Шампионската лига, като " черно-белите " от Солун към този момент са застрашени от АЕК. Самият Лисандру, който е някогашен изпълнителен шеф на АЕК, отхвърли коментар по въпроса.

Тимът също по този начин е и в Лига Европа, където чака реванш c Арсенал след победа в първия мач на 1/16-финалите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР