Футболът, подобно на живота, може да бъде несправедлив и много

...
Футболът, подобно на живота, може да бъде несправедлив и много
Коментари Харесай

„Локо“ за 30 секунди от Първа лига до разпадане

Футболът, сходно на живота, може да бъде неправдив и доста мъчителен. Примерите за това не са един и два, а следващият подобен пристигна в петък вечер от стадион „ Лаута “ в Пловдив. Там „ Локомотив “ (София) бе на 30 секунди от по този начин жадуваното завръщане в Първа лига. Но ориста отреди различен сюжет на отбора от столичния квартал „ Надежда “. Стефан Христов от „ Витоша “ (Бистрица) вкара в 123-ата минута на баража за влизане/оставане в елита за 2:2, с цел да отреди рулетката на дузпите крайния победител. А там „ тигрите “ имаха повече шанс и си осигуриха място в групата за още година. За „ червено-черните “ пък остана огромното отчаяние и чувството, че Фортуна им е лишило нещо, което заслужават.

А истината е такава, че главната виновност пада върху формата на шампионата. Тимът на сръбския експерт Младен Додич даде максимума от себе си през цялата акция, с цел да стигне до въпросния бараж с „ Витоша “ (Бистрица). Няма да е несправедливо в случай че се каже, че „ железничарите “ заслужаваха директна промоция за елита, само че в последна сметка първото място бе извоювано от „ Ботев “ (Враца).

В същото време „ Витоша “ бе боксовата круша на Първа лига. Отборът на Костадин Ангелов завоюва първия си мач едвам в 32-ия кръг, а за целия сезон „ тигрите “ записаха едвам две победи, втората от които след гол от засада. И това се оказа изцяло задоволително, с цел да си подсигуряват присъединяване измежду най-хубавите и следващата година, макар 13-те точки за целия сезон. А единственият изпадащ „ Пирин “ (Благоевград) бе спечелил 33 точки през акцията, само че очевидно 13 е повече в тази ситуация.

А ужасяващият край на сезона за „ Локомотив “ (София) може да удари по бъдещето на клуба. Собственикът Иван Василев загатна, че обмисля да остави „ железничарите “. Дори и това да не се случи, задачата пред „ червено-черните “ за завръщане в елита ще бъде още по-трудна през идната година. Защото от новия сезон промоция във Втора лига ще преследват „ Арда “ (Кърджали), „ Царско село “, „ Пирин “ (Благоевград), ЦСКА 1948 и „ Монтана “…

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР