Футболът многократно е доказвал, че е доста повече от спорт.

...
Футболът многократно е доказвал, че е доста повече от спорт.
Коментари Харесай

Да се оковеш за стадиона против фалит

Футболът неведнъж е доказвал, че е много повече от спорт. Емоциите по време на мач на обичания отбор са големи и когато си заплашен да ги загубиш, нещата излизат отвън надзор.

Като при Джой Харт - някогашната собственичка на британския третодивизионен " Бери ". Отчаяна поради неприятното положение на обичания отбор, тя реши да се... заключи с белезници към стадиона.

Харт е потомствено обвързвана с " Бери ". Нейният татко Лес е някогашен футболист, управител и психолог в клуба. Сега тя се пробва да притегли вниманието към проблемите в отбора.



" Ще седнал съм тук, до момента в който мога. Надявах се, че ще мога да се завържа за трибуната, кръстена на татко ми, само че тук съм пред входа към администрацията. Вече имам и доста почитатели ", съобщи тя.

Настоящият притежател Стийв Дейл би трябвало да продаде клуба или да даде доказателства, че има задоволително средства, с цел да приключи сезона. В противоположен случай клубът ще бъде изхвърлен от шампионата.

За закупуването на отбора към този момент беше отправена една оферта, само че Дейл я отхвърли. Той стана притежател на тима през декември 2018 година, откакто заплати 1 паунд на предходните шефове, само че по този начин и не съумя да оздрави клуба. Крайният период за доказване на устойчиво финансово положение на 134-годишният " Бери " е петък (23 август).

Феновете поддържаха митинга на Харт, като донесоха на стадиона ковчег с годината на учредяване - 1885 година и загадъчен за годината на завършек на активността на футболния отбор.

" Бери " е повторен притежател на ФА Къп от началото на ХХ век - 1900 и 1903 година, а в шампионата прави най-хубавото си класиране през сезон 1925/1926 - четвърто място в елитната група.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР