Футболът е игра, равна за всички, независимо от тяхната раса,

...
Футболът е игра, равна за всички, независимо от тяхната раса,
Коментари Харесай

Попето: Футболът е игра, равна за всички

Футболът е игра, равна за всички, без значение от тяхната раса, пол или вяра. С това обръщение Българският футболен съюз показа The Scarf of Respect — фенски шал, средствата от чиято продажба ще отидат за битката с дискриминирането в обичания спорт.

Създаването на този благотворителен артикул е част от редица стъпки, които БФС ще предприеме като реакция против случилото се по време на Европейската подготовка сред България и Англия на 14 октомври.

Традиционно футболните шалове демонстрират принадлежността към избран клуб. The Scarf of Respect демонстрира любовта към играта, равна за всички. Шалът е въодушевен от цветовете на българското знаме, само че посланието е универсално — във футбола няма място за дискриминация от какъвто и да е темперамент.

За мен като капитан на националния тим беше чест и отговорност да се включа във фотосесията за представянето на The Scarf of Respect дружно с Марселиньо, Божидар Краев, Кирил Десподов, Тодор Неделев, Симеон Славчев, вратарката на женския народен тим Виктория Димова, футболисти от юношеския отбор, почитатели и чиновници от Национална футболна база “Бояна”.

Повече за шала и самодейността на Българския футболен съюз можете да разберете на scarfofrespect.bg

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР