Футбол и психология за постигане на високи спортни резултати. Такава

...
Футбол и психология за постигане на високи спортни резултати. Такава
Коментари Харесай

Футбол и психология: Дамите, с помощта на които националите ще гонят високи резултати

Футбол и логика на психиката за реализиране на високи спортни резултати. Такава е обстановката в националния тим по футбол на България, където към този момент интензивно работят Кети Вандова и Лилия Стефанова.

Двете дами признаха пред NOVA, че селекционерът Красимир Балъков е адмирирал концепцията да разполага с психолози в екипа си.

„ Нормално е той да поддържа една такава самодейност, тъй като той е живял, работил в чужбина. Наясно е по какъв начин работят елитните тимове и желае да приложи тези практики и тук, в националния тим “, съобщи Вандова.

„ Той (бел. ред. – Красимир Балъков) е извънредно образован човек и ние работим дружно, обменяме информация, защото тимът е като един човешки организъм, всички имаме потребност един от различен. Няма по какъв начин да работим изолирани и за благополучие в негово лице видяхме безспорната поддръжка за това “, добави Стефанова.

Двете психоложки работят и в Локомотив Пловдив. Те способстваха и за спечелването на първата Купа на клуба, а ето и новия лозунг на „ черно-белите “:

„ Няма близо, няма надалеч. Няма високо, единствено Локо “, рецитираха в един глас Лилия и Кети.

Очакванията са, че до евроквалификацията с Косово на 10 юни, националният тим също ще бъде с ново мото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР