Футбол и бира... Две неща, които логично вървят ръка за

...
Футбол и бира... Две неща, които логично вървят ръка за
Коментари Харесай

Супермалкото талинско бижу с име на... бира

Футбол и бира... Две неща, които разумно вървят ръка за ръка и дават обещание прелестно превозване. Така е в Талин, където тази година ще бъде избран носителят на Суперкупата на Европа.

" Льо Кок Арена " ще бъде сцена на мача сред първенецът в Шампионската лига " Реал " Мадрид и първенецът на Лига Европа " Атлетико " Мадрид. Дербито на испанската столица ще се придвижи на 2900 км от нормалната си дестинация. Сблъсъка пък може да гледате директно по bTV Action от 21:30 ч. през днешния ден (15 август).

Снимка: Getty Images

Феновете, които ще проследят мача не от трибуните, а от телевизионния екран ще са много, поради ограничавания потенциал на стадиона. " Льо Кок Арена " може да одобри единствено 15 000 фенове, а поради ограничения за сигурност най-вероятно те ще са по-малко.

Феновете пък ще се потопят освен в балтийска футболна, а и в... бирена атмосфера . Всъщност от къде идва тази връзка?

Снимка: Getty Images

Ами дребното талинско украшение е обвързвано с най-старата бирена фабрика в страната. Тя създава обичаната напитка с цвят на кехлибар от 1802 година насам. През 2002 година естонската футболна федерация и пивоварната подписват 15-годишно съглашение на стойност близо 1 млн. евро , с цел да може най-голямото футболно оборудване в страната да носи това име.

И по този начин съдействието сред бира и футбол още веднъж процъфтява!

Всъщност китното стадионче е изцяло задоволително за потребностите на дребната Естония с население от малко над 1 300 000 души. Именно там националния тим на страната. Мачовете, изиграни на него от естонците досега са 96 против 58 противника.

Там играе и клубният " Флора " - един от най-успешните естонски отбори в последните години.

Снимка: Getty Images

Иначе в началото " Ле Кок Арена " се споделя " Лилекула " и е открит с мач сред Естония и Холандия на 2 юни 2001 година Той приключва с победа 4:2 за " лалетата ".

През 2012 година там мериха сили най-хубавите в Европа до 19 години, като Испания победи с купата.

Сега следва ново предизвикателство за спортната сцена, до която има и подготвително игрище с потенциал 500 фенове.

Мадридско дерби в Талин звучи необичайно, само че решението е на УЕФА. От Футболната централа имат желание да разпространяват футбола в по-малките страни и за това от 2013 година насам ориста на трофея се разиграва в по-малките страни, с цел да могат всички да се допрян до магията на футбола.
Мадридска тресчица за един европейски престол Гледайте мача за Суперкупата на Европа в сряда от 21:30 ч., директно по bTV Action
А в случай че нямате билет за Талин, запазете си място пред тв приемниците в 21:30 ч. през днешния ден и пуснете bTV Action с цел да гледате огромния конфликт, който ще дефинира кой всред " Реал " и " Атлетико " от Мадрид е по-супер!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР