Фурната се използва почти всеки ден и рано или късно

...
Фурната се използва почти всеки ден и рано или късно
Коментари Харесай

Страхотен начин БЕЗ ХИМИЯ да изчистим фурната от нагар

Фурната се употребява съвсем всеки ден и рано или късно тя почернява и се покрива с нагар. Затова е добре да я почиствате по-честичко. Усещането за комфорт ще се усъвършенства, когато готвите в чиста фурна. Но това несъмнено не е по никакъв начин лесна задача, също така за множеството хора може да бъде много досадна работа. Често пъти мазнината се е залоява и се наслагва на всички места. Доста гнусна работа, не мислите ли? Вие под паника посягате към някой мощен препарат, цялостен с химия. Само че не ви минава през мозъка, че тези препарати са нездравословни за кожата и е неприятно, когато ги вдишвате. Има доста ефикасни естествени способи, с които фурната може да стане като нова, без това да се отразява отрицателно на здравето ви.

Ето няколко от тях:
Сипете четвърт чаена чаша вода и я премесете с четвърт чаена чашка сол. Добавете три четвърти чаена чаша сода за самун, до момента в който се получи гъста примес, сходна на паста. Първоначално забършете с влажна забрадка фурната и разтелете получената паста по нейната повърхнина. Оставете всичко това да престои цяла нощ, а на другата заран вземете гъба, намокрена с вода и изплакнете мястото на пастата. Това може да се направи, в случай че фурната не е свръхмръсна. Правете този способ постоянно, с цел да не се наслагва лоен нагар.
Прозорецът на фурната също се замърсява постоянно. За него има различен способ за разчистване. Трябва да разредите сода за самун в топла вода. Полученият разтвор се нанася по мръсната повърхнина. Нека да престои 15-20 минути, след което можете да забършете.
Оцетът също може за ви свърши потребна работа. Разпрострете го с навлажнена забрадка по цялата повърхност и го оставете да подейства. Използвайте четка за по-добро разчистване.
Ако желаете да подсилите резултата, към оцет прибавете сода за самун. Нанесете по нечистите повърхности, оставете малко да престои и изплакнете с топла водичка.
 Как да почистиш мръсната фурна за секунди? Как да почистиш мръсната фурна за секунди?
Ако желаете ястията и сладкишите, приготвени във фурната ви, да бъдат здравословни и ароматни - поддържайте я постоянно чиста. Не знаете к...
Друг способ за брилянтно разчистване на фурната е посредством разреждане на елементарен сапун в чаша топла вода. Може да употребявате и препарат за разчистване на съдовете. Налейте сместа в някакъв съд и го сложете във фурната. Навлажнете стените с него. Пуснете за половин час фурната, като я сложите на 120 градуса, само че не я отваряйте. Направете го два пъти и когато към този момент стане хладна, вземете намокрена и изцедена забрадка, с цел да разкарате полепналата слуз и лой.
Още един сполучлив способ за чиста фурна: Един литър вода се смесват с чашка оцет в някакъв съд, който не е трошлив. Съдът се поставя във фурната, като я пускате половин час на 150 градуса. След като я изключите, изчакайте малко, само че още до момента в който е топла, избършете нейните стени. Ако няма задоволителен резултат, можете да повторите.
И последна рецепта: Лимонтузу се смесва със сода за самун. Пръскате щедро и чакате най-малко 30-40 минути. Намерете влажен парцал и свалете натрупванията, които са се образували.
Ако желаете да имате фурна, блестяща като нова, споделете всички тези трикове и предписания!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР