Фурмите са идеалният плод за зимата, но и за всеки

...
Фурмите са идеалният плод за зимата, но и за всеки
Коментари Харесай

Фурмите и колко са полезни

Фурмите са идеалният плод за зимата, само че и за всеки различен сезон, защото се употребяват сушени. Първоначално те са месести, само че слънцето ги изсушава, като по времето на този развой киселинността им се трансформира в наслада. А поради усета и глюкозата в тях, се считат за един от най-сладките плодове, които можем да намерим на пазара.

Макар да са висококалорични, което е и повода мнозина да ги заобикалят, истината е, че това са калории от растителен генезис, по тази причина не трябва да се опасяваме прекомерно доста от тях. Във всеки 100 грама фурми има към 270 калории. Тяхната глюкоза обаче не минава бързо в кръвта - с помощта на високото равнище на разтворими и неразтворими фибри в плодовете, които са към 11 грама на 10 фурми. И тъй като няма доста сушени плодове с сходно наличие на фибри, то ги прави извънредно потребни.

Снимка 401875
Източник: iStock

Здравето и фурмите

Фибрите на фурмите са сходни с тези на ябълката, само че са по-плътни. Това е и повода да изтласкват ненужните субстанции от дебелото черво, да почистват храносмилателната система и да не разрешават абсорбирането на отпадъчните субстанции от стените на червата.

Това, от една страна, предотвратява раковите формирания тази област, само че и оказва помощ да се отървем от неприятния холестерол (LDL).

Фурмите обезпечават на организма ни и желязо, калий и витамини А, В и К, с което покачват производството на червени кръвни кафези. Помагат и за контрола на сърдечната периодичност и кръвното налягане.

Предпазват кожата, лигавиците и тъканите на белите дробове. И защото съдържат танини, флавоноиди и полифенолни антиоксиданти, фурмите спомагат за битката с инфекциите и възпалението. Те са и коагуланти, поради което усъвършенстват костната система.

За разлика от други по-популярни плодове като банани, портокали и ябълки, фурмите съдържат протеини, които в този случай са формирани от 23 аминокиселини. Те обезпечават и ненаситени мастни киселини, като олеинова и линолова киселина. Поради тази причина се смятат за извънредно потребна здравословна храна - доста уравновесена и с разнородни хранителни субстанции, които би трябвало да се вземат под внимание.

Идеален плод за спортистите

Когато вършим физически извършения и се нуждаем от храна с високо калорично равнище, фурмите са идеалното решение. Независимо дали бягаме, плуваме или вършим дълги велосипедни разходки, тези плодове са естествено решение за набиране на сила. А като сушени, те не тежат и не заемат място.

Можем да се възползваме и от високото им наличие на калий - минералът, който елементарно изхвърляме от тялото с потта, когато сме физически дейни, тъй че фурмите са съвършени в тази обстановка, пишат от Hola.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР