Фуражна суровина от Бразилия със съмнение за салмонела е разпространена

...
Фуражна суровина от Бразилия със съмнение за салмонела е разпространена
Коментари Харесай

Проверяват фуражна суровина от Бразилия заради съмнение за салмонела

Фуражна суровина от Бразилия със подозрение за салмонела е публикувана доставена до 7 оператора в България. Това оповестяват от Българскара организация по сигурност на храните /БАБХ/.

Чрез Системата за бързо предизвестие за храни и фуражи към Европейската комисия през юли Хърватия е популяризира информация за открити доставки на територията на Европейския съюз на фуражна суровина от Бразилия – соев шрот със подозрение за съществуване на микробиологично замърсяване със салмонела.

На 21 август Румъния е уведомила, че част от този соев шрот е доставена до 7 оператора в България.

Сигналът е получен от Българската организация по сигурност на храните. В момента се прави следене на соевия шрот, обект на известието и създадените комбинирани фуражи, в които е вложен същият, с цел да се откри дали в доставеното количество има замърсявате със салмонела.

Салмонелата е микроорганизъм, който е неравномерно разпределен (гнездово) във фуражите. Всички оператори по веригата, при които се прави следене, са оказали цялостно подпомагане.

В петък е станало ясно, че пробите от останалото налично количество от засегнатия соев шрот в хранилища в Румъния са негативни за салмонела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР