Фуражката на Адолф Хитлер, роклите на Ева Браун и покритото

...
Фуражката на Адолф Хитлер, роклите на Ева Браун и покритото
Коментари Харесай

Търг с лични вещи на Хитлер вбеси еврейската общност в Германия

Фуражката на Адолф Хитлер, роклите на Ева Браун и покритото със сребро издание на " Mein Kampf " са измежду предметите, които се продават от немска аукционна къща, предизвиквайки митинги от еврейски водачи. Базираната в Мюнхен „ Херман Хисторика “ ще продаде 147 предмета от Третия райх на 20 ноември, оповестява БГНЕС.

Равин Менахем Марголин, ръководител на Европейската еврейска асоциация, е писал до аукционната къща с искане движимостите да бъдат изтеглени от продажба.

Вярваме, че продажбата на такива предмети има дребна основна историческа стойност , само че все пак ще бъде купена от тези, които възхваляват и се стремят да оправдаят дейностите на най-голямото зло, засегнало Европа. Затова търговията с такива продукти просто не би трябвало да се реализира ", написа Марголин и добави, че самият търг не е " противозаконен, само че е неточност ".

Мениджърът на „ Херман Хисторика “ Бернхард Пакер беше представен от всекидневника „ Билд “: „ Да, Хитлер продава, само че най-много за клиенти, които подхождат към него със сериозен исторически интерес “ .

Артикулите включват персоналните движимости на висши нацистки водачи като Херман Гьоринг и Йозеф Гьобелс, доста от които са конфискувани от американски бойци в последните дни на Втората международна война.-->

Роклите, принадлежащи на Ева Браун, дългогодишната спътница на Хитлер, която за малко му е била брачна половинка преди гибелта им, са били открити измежду 40 куфара, конфискувани от американските военни през май 1945 година в Залцбург, Австрия.

Някои от по-необичайните неща включват копие от контракта за наем на Хитлер в Мюнхен и чифт слънчеви очила, носени от обвинени в нацистките правосъдни процеси за военни закононарушения в Нюрнберг, с цел да избегнат отблясъците на прожекторите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР