Функцията ще работи на всички платформи с изключение на iOSТехнологията

...
Функцията ще работи на всички платформи с изключение на iOSТехнологията
Коментари Харесай

Chrome 64 ще поддържа паралелно зареждане

Функцията ще работи на всички платформи като се изключи iOS

Технологията за редом зареждане на части от един файл става част от браузъра Chrome

Гугъл уголемява функционалността на своя браузър Chrome с опция за редом зареждане на части от файлове, която ще стане налична със идната версия на браузъра под номер 64, оповестяват разработчиците от XDA.

Става въпрос за основаване на няколко връзки към сървъра и по едно и също време зареждане на разнообразни елементи от нужния файл, след което те биват обединени. Технологията не е нова – тя е позната от доста приложения за събаряне на наличие.

Вграждането на сходна технология в най-популярния браузър ще направи непотребни редица приложения, които се употребяват за тази цел сега. Твърди се, че функционалността ще стане налична в Chrome за Windows, Mac, Linux, Chrome OS и Android, само че не и за епълската платформа iOS.

Функцията за редом зареждане ще се задейства, когато процесът на събаряне продължава над две секунди. Според скорошни тествания на XDA, технологията форсира 2-3 пъти зареждането на един файл, като резултатът варира съгласно услоивята.
още по тематиката
Поддръжката на редом зареждане е добавена в кода на браузъра преди няколко месеца, само че самата функционалност към момента е изключена. Потребителите на версии Chrome Beta, Dev или Canary могат да я задействат и сега, като вкарат в адресното поле chrome://flags#enable-parallel-download и по-късно разрешат паралелното зареждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР