Фундамент в бюджета е прехвърлянето на средства в различните сектори

...
Фундамент в бюджета е прехвърлянето на средства в различните сектори
Коментари Харесай

БЛС раздвоен дали да подкрепи бюджета на НЗОК

Фундамент в бюджета е прехвърлянето на средства в другите браншове на опазването на здравето, като по този метод ощетени могат да бъдат пациентите. Това сподели по Българска национална телевизия беше ръководителят на Български лекарски съюз доктор Иван Маджаров.
" Ако има 225 милиона за общопрактикуващи лекари, те не могат да ги усвоят до края на годината, тъй като има нормативна база която не може да бъде изпълнена. Тази спестовност се употребява за погашение на други действия. Според нас е редно тази активност да се изплати там, където е дал своя вот Народното събрание, тъй като в противоположен случай лишаваме жителите от профилактика или пък от достъп до лечебни заведения, в случай че се отнася за бюджета на лечебните заведения ", сподели той.

Бюджетът не би трябвало да разрешава да се трансферират средства от едно перо към друго перо. Това което е дал своя вот Народното събрание в даденото направление, би трябвало да се употребява единствено за него, а не за други браншове, безапелационен е доктор Маджаров.

От Български лекарски съюз чакат в четвъртък на съвещанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси да бъдат изчистени противоречивите аспекти във финансовата рамка на Здравна каса.

Ако това не се случи, Националният съвет няма да взе участие в сключване на Анекс освен това състояние и няма да носи отговорност за бюджета идната година, добави още доктор Маджаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР