Фулъм се завърна във Висшата лига след вълнуващ триумф на

...
Фулъм се завърна във Висшата лига след вълнуващ триумф на
Коментари Харесай

"Фулъм" спечели мача на милионите и се завърна във Висшата лига

" Фулъм " се завърна във Висшата лига след трогателен успех на " Уембли ". Лондончани се постановиха с 2:1 след продължения против " Брентфорд " в плейофа, определил последния тим, който се изкачва от Чемпиъншип.

В воин се трансформира бранителят Джо Брайън, вкарал и двата гола за триумфа.

Той даде преднина на тима си в края на първата част от продължението, като изненада неподготвения вратар на противника от фаул, а в 117-ата минута удвои след двойно подаване. " Брентфорд " отговори в третата минута от добавеното време на продълженията с гол с глава на Хенрик Далсгаард, само че не можа да направи повече.

Развоят е разочароващ за " пчеличките ", търсещи първо нанагорнище в елита от 1947 година Те станаха най-резултатният тим с 80 гола в постоянния сезон, само че домакинска загуба от " Барнзли " в последния кръг им попречи да си обезпечат непосредствено класиране за Висшата лига.

" Не съм аз героят. Абсолютно всички го направихме дружно през целия сезон. Беше изцяло необикновено ", сподели Брайън в разгара на празненствата на празния " Уембли ". " Фулъм " съумя да се върне във Висшата лига още в първата година след изпадането си.

Лондончани завоюваха дуела на милионите, както е определян плейофът в Чемпиъншип, тъй като носи на спечелилия над 100 млн. паунда, обезпечени от присъединяване във Висшата лига. В елита се завърнаха още " Лийдс " и " Уест Бромич ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР