Фулъм се наложи над Лийдс Юнайтед с 2:1 на Крейвън

...
Фулъм се наложи над Лийдс Юнайтед с 2:1 на Крейвън
Коментари Харесай

Фулъм удари Лийдс и засили йоркширци към Чемпиъншип

Фулъм се наложи над Лийдс Юнайтед с 2:1 на „ Крейвън Котидж “ в дуел от 32-рия кръг в британската Висша лига. Хари Уилсън даде задатък на „ котдижърс “ в 58-ата минута след приказен гол, а Андреас Перейра удвои. Единственият гол за Лийдс бе след автогол на Жоао Палиня в 80-ата минута.

След този триумф Фулъм се изкачва до 9-о място във краткотрайното класиране във Висшата лига, до момента в който Лийдс Юнайтед продължава борбата за своето оцеляване, откакто е на 16-а позиция с 29 пункта в актива си.

Първото полувреме бе извънредно оспорвано, само че нито един от двата тима не съумя да стигне до чисто състояние пред някоя от двете порти и по този начин тимовете се отдръпнаха на почивката при нулево тъждество, запазвайки най-интересното за втората част.

Фулъм стартира мощно второто полувреме. „ Котиджърс “ оказаха осезателен напън в първите минути, който даде своя резултат в 58-ата. След рикошет в наказателното поле Хари Уилсон овладя топката и шутира топката в горния десен ъгъл, не оставяйки никакви шансове на Илан Мелие.

Андреас Перейра шутира непосредствено от директен свободен удар в 63-ата минута, само че за негово злощастие топката рикошира в напречната греда.

След нов рикошет в наказателното поле на Лийдс Юнайтед в 72-рата минута Перейра се оказа на вярното място в верния миг, с цел да прати топката за повторно в мрежата на Мелие отблизо разстояние.

Само седем минути по-късно след удар от страна на Патрик Бамфорд, който нямаше да откри очертанията на вратата, защитавана от Бернд Лено, топката рикошира в Жоао Палиня и влез във вратата.

Уилиан имаше опция да реши всички в срещата в 84-ата минута, когато след съвършено изпълнен директен свободен удар от негова страна, Илан Мелие се разтегна по впечатляващ метод, с цел да отрази.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР