Фулъм постигна победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед като гост

...
Фулъм постигна победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед като гост
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед се издъни срещу Фулъм

Фулъм реализира победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед като посетител в среща от 26-ия кръг на Висшата лига на Англия.

" Котиджърс " стигнаха до триумфа с попадения на нигерийските национали Калвин Баси и Алек Айоби, като вторият от тях осъществя победното попадение в добавеното време на срещата. За домакините прецизен бе Хари Магуайър минута преди приключване на постоянните 90 минути.

През първото полувреме играта бе двуостра, само че до голове не се стигна.

Втората част стартира с напън на Фулъм, само че гостите от Лондон пропускаха едно след друго ситуациите, които създаваха пред Андре Онана. Така се стигна до 65-ата минута, в която Баси засече центриране от корнер. Ударът му с глава се отби в негов съотборник и топката се озова на десния му крайник, а той мигновено я прати със мощен удар тъкмо под гредата за 0:1. За нигерийския защитник това бе първи гол в клубния футбол.



Чак след попадението Манчестър Юнайтед сподели дейна игра в офанзива и в последните 20 минути на срещата ситуациите пред Бернд Лено не спираха. При едно от тях Хари Магуайър изравни. В 89-ата минута Бруно Фернандеш опитва удар диагонално от границата на наказтелното поле, Лено мазета, само че при добавката Магуайър бе прецизен за 1:1.

Голът въодушеви домакините да играят още по-активно в офанзива, само че вместо да стигнат до поврат, Фулъм употребява дупките в защитата им, с цел да измъкне триумфа. Адама Траоре надбяга Магуайър на фланга и подаде по земя към Алекс Айоби. Той с един финт отстрани Диого Далот и Амад Диало и с удар по земя оформи крайното 2:1.

С успеха Фулъм 32 точки, с които е на 12-о място в класирането. Манчестър Юнайтед е шести с 44 точки.

Поражението на " алените дяволи " бе отлична вест за намиращия се на четвърта позиция отбор на Астън Вила, който реализира триумф с 4:2 при семейството си на Нотингам Форест и отвори разлика от осем точки пред Манчестър Юнайтед.



Бирмингамци поведоха с 3:0 до 39-ата минута посредством Оли Уоткинс и Дъглас Луиш на два пъти.

В края на първото полувреме Нотингам Форест върна един гол посредством Муса Ниахате, а в 47-мата минута Морган Гибс-Уайт вкара още един гол за гостите, с цел да стане резултатът 2:3.

Последната дума в мача обаче бе още веднъж за домакините, които в 61-вата минута осъществиха четвъртия си гол в мача посредством Лион Бейли.



Новият управител на Кристъл Палас Оливер Гласнер дебютира с домакинска победа с 3:0 над Бърнли.

И трите гола на " Селхърст Парк " паднаха в границите на 10 минути в средата на второто полувреме, а техни създатели станаха Крис Ричардс, Джордан Аю и Жан-Филип Матета от дузпа.

" Орлите " бяха съществено улеснени и от обстоятелството, че Бърнли остана в понижен състав още в 35-ата минута след червен карто на Джош Браунхил.

Победата изкачи Кристъл Палас на 14-о място в таблицата с 28 точки, до момента в който Бърнли е на 19-о място с едвам 13 точки.



В последния мач, игран този следобяд, Брайтън измъкна тъждество 1:1 при семейството си на Евертън с човек по-малко.

Джарад Брайтуайт изведе мърсисайдци напред в 73-тата минута, а в 81-вата Били Гилмор от отбора на домакините бе изпъден от игра.

Въпреки това Брайтън стигна до изравняването в петата минута на продължението посредством капитана си Люис Дънк.

Брайтън е на седмо място във Висшата лига с 39 точки, до момента в който Евертън е на 17-о място с 21 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР