Fujitsu изгради най-бързата суперкомпютърна технология в Университета в Регенсбург, Германия.

...
Fujitsu изгради най-бързата суперкомпютърна технология в Университета в Регенсбург, Германия.
Коментари Харесай

Fujitsu инсталира най-бързата система за суперкомпютри в Германия. Ще изследва произхода на Вселената

Fujitsu построи най-бързата суперкомпютърна технология в Университета в Регенсбург, Германия. Компютърът ще оказва помощ на учените да разширят своите изследвания за произхода на Вселената.

Новият суперкомпютър Fujitsu PRIMEHPC FX700 е основан на технологията, създадена от Fujitsu за Fugaku, неотдавна разгласен за най-бързия суперкомпютър в света в класацията TOP500.

Университетът в Регенсбург се явява като първия консуматор в Европа на Fujitsu PRIMEHPC FX700 с A64FX процесори - последното от многото достижения на Fujitsu в областта на суперкомпютрите.
 Най-бързите суперкомпютри в света: Япония още веднъж е на върха и работи против Covid-19
Най-бързите суперкомпютри в света: Япония още веднъж е на върха и работи против Covid-19

Суперкомпютърът ще работи на цялостен потенциал следващата година

Учените от Университета в Регенсбург ще употребяват забележителното нарастване на изчислителните качества за числени симулации при проучванията на квантовата хромодинамика (QCD). Тези изследвания имат за цел да схванат по-добре обикновените частици, в това число вътрешната конструкция на протона, пробвайки се да дефинират положението на Вселената незабавно след Големия гърмеж. Суперкомпютърът ще бъде употребен от откривателите и в областта на биоинформатиката с акцент върху проучването на рака и имунологията.

Инсталирането на нов суперкомпютър в Регенсбург е последният образец за извънредно мощното партньорство на университета и Fujitsu в областта на суперкомпютрите и високопроизводителните калкулации (HPC). През 2016 година университетът, дружно с този във Вупертал, станаха притежатели на суперкомпютъра Fujitsu QPACE3, койото бепе конфигуриран в Центъра за суперкомпютри в Юлих, покрай Кьолн.

" Fujitsu още веднъж обезпечи на Университета в Регенсбург най-хубавия суперкомпютър, с цел да прогресира нашата работа по фундаменталната доктрина на физиката и проучванията на жизненоважни аспекти за човешкото здраве като имунологията и битката с рака. Нашето партньорство се потвърждава като доста сполучливо в продължение на години. Аплодираме отдадеността на Fujitsu за увеличение на изчислителната мощност и минимизирането на потреблението на сила и сме извънредно впечатлени от тяхната еластичност и сърдечност към нас като клиент. А времето за доставка, апаратура, настройка и стартиране в употреба на тази по този начин напреднала технология беше извънредно малко ", разяснява проф. доктор Тило Ветиг, професор по физика в Университета в Регенсбург.
 Дронове, самостоятелни коли и суперкомпютри. Коронавирусът става тест за китайската софтуерна промишленост
Дронове, самостоятелни коли и суперкомпютри. Коронавирусът става тест за китайската софтуерна промишленост

Гигантите оказват помощ, както могат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР