Fujifilm Holdings Corp подаде съдебен иск срещу Xerox Corp, оценявайки

...
Fujifilm Holdings Corp подаде съдебен иск срещу Xerox Corp, оценявайки
Коментари Харесай

Fujifilm иска $1 милиард от Xerox заради провалената сделка

Fujifilm Holdings Corp подаде правосъден иск против Xerox Corp, оценявайки своите загуби от несъстоялата се договорка сред двете компании на повече от 1 милиард $.

Както стана известно през май т.г. Xerox Corp. приключи договорката по поглъщането на компанията от японската Fujifilm Holdings Corp. за $6,1 милиарда откакто реализира съглашение с вложителите Карл Айкан и Дарвин Дийсън, притежаващи общо 15% от акциите на Xerox.

В желае, подаден от Fujifilm във Федералния съд на южния окръг на Ню Йорк, се отбелязва, че Xerox нелегално е развалил договорката по обединяването на Fuji Xerox, нейно смесено дружество с Fujifilm, поради натиска на Айкан и Дийсън, които считат че компанията е недооценена.

 Xerox даде дефинитивно
Xerox даде дефинитивно " не " за договорката с Fujifilm за 6,1 милиарда $

За такова решение упорстваха вложители, държащи 15% от компанията

По мнението на Fujifilm, сключвайки съглашение с тях, Xerox не е дала опция на другите акционери да изкажат мнението си за договорката.

Японската компания изисква от Xerox отплата, която би отразявала изгубените от акционерите на Fujifilm изгоди и прерогативи, които тя прави оценка на сума " значително по-голяма от 1 милиард $ ".

Освен това Fujifilm желае Xerox да бъде осъдена за преднамерени и груби нарушавания.

В понеделник измежду излизането на новината акциите на Xerox поевтиняха с 0,8% по време на борсовата търговия в Ню Йорк.

 Fujifilm гълтам Xerox в обща компания за $18 милиарда
Fujifilm гълтам Xerox в обща компания за $18 милиарда

Xerox се популяризира с копирната си техника, само че претърпява сложни времена
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР