FTX наскоро представи на съда по несъстоятелността преработена заповед, в

...
FTX наскоро представи на съда по несъстоятелността преработена заповед, в
Коментари Харесай

FTX получи разрешение да ликвидира крипто на стойност $3.4 милиарда

FTX неотдавна показа на съда по несъстоятелността модифицирана заповед, в която в детайли се разказват препоръчаните насоки за продажбата и прехвърлянето цифрови ѝ активи в подтекста на настоящото произвеждане по глава 11.

Преразгледаната заповед дефинира структуриран развой за капиталовите консултанти, които последователно да унищожават сегменти от притежаваните от FTX криптовалути, с контрол от страна на кредиторите.

Съгласно подаденото заявление продажбата на активи като Биткойн и Етериум в началото ще бъде лимитирана до $50 милиона седмично през първите няколко седмици, а след това ще бъде увеличена до $100 милиона седмично.

Предложен е по-строг надзор за цифровите токени, свързани с неидентифицирани вътрешни лица. Преди продажбата на такива активи борсата е длъжна да даде на кредиторите и на американския настойник 10-дневно предупреждение, а възраженията могат евентуално да доведат до блокиране на продажбата.

FTX също по този начин желае утвърждение да взе участие в контракти за хеджиране на криптовалути посредством избран капиталов съветник. Понастоящем допустимите активи за хеджиране са лимитирани до Биткойн и Етериум, а всяко разширение би изисквало утвърждение от кредиторите.

Дружеството е задължено да дава на кредиторите и регулаторните органи подробни двуседмични и месечни доклади за транзакциите с активи, салдата, доходността от залозите и пазарните прозрения. Освен това ще бъдат въведени постоянни диалози за положението с присъединяване на FTX, съветници и кредитори, с цел да се подсигурява бистрота.

Предложените продажби на активи могат да послужат като значим източник на вливане на капитал за погашение на отговорностите към кредиторите и клиентите на FTX.

Под новото управление FTX има за цел да ускори приходите си посредством разширение на бизнеса си с алгоритмична търговия. Дружеството оповестява, че разполага с паричен запас от над $1.2 милиарда. Съдът по несъстоятелността ще прегледа препоръчаните насоки за продажба на цифрови активи и ще дефинира тяхното утвърждение.

Що се отнася до активите на FTX, скорошен отчет от 11 септември дава визия за обширния портфейл, обхващащ разнообразни криптовалути, недвижими парцели и скъпи бумаги. Според по-ранните документи FTX има цифрови активи на стойност над $3.4 милиарда.

Компанията също по този начин поддържа забележителен портфейл от по-малко известни токени, които не дават отговор на праговете за ликвидност, както беше упоменато в предходната публикация. Значителният портфейл от рискови вложения на FTX се прави оценка на към $4.5 милиарда, в това число партньорства с огромни крипто компании като Kraken и SkyBridge.

Освен това FTX има първокласни недвижими парцели на Бахамите на стойност $200 милиона и скъпи бумаги на обща стойност $529 милиона, най-вече посредством крипто продуктите на Grayscale. Остатъците от империята на Сам Банкман-Фрийд се правят оценка на активи на обща стойност към $7 милиарда.

Ликвидирането на част от тези активи в сходство с препоръчаните насоки за продажба може да помогне на FTX да възвърне финансовата си непоклатимост, откакто на 11 ноември подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност на фона на явен дефицит на ликвидност.

Независимо от това, компанията към момента е изправена пред комплициран развой на преструктуриране, като сега тече ходатайство сред разнообразни кредитори и заинтригувани страни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР