ФСБ: По предварителни данни в резултат на терористичната атака в

...
ФСБ: По предварителни данни в резултат на терористичната атака в
Коментари Харесай

Терористична атака в Крокус Сити Хол в гр. Красногорск

ФСБ: По предварителни данни вследствие на терористичната офанзива в комплекса Crocus City Hall са починали 40 души, а над 100 са ранени

Стрелбата в Крокус Сити Хол в Красногорск, Московска област, стана през днешния ден преди концерта на група " Пикник ". По предварителни данни петима бойци са нахлули в постройката и са разкрили огън по хората, след което са запалили постройката.

Сега постройката гори, покривът е почнал да се разрушава. Властите на Московска област сътвориха действен щаб, а губернаторът Андрей Воробьов отиде на мястото.

Автобуси бяха изпратени до Crocus City Hall за евакуация на хората.

Руското външно министерство назова случая кървава терористична офанзива.

" В момента повече от 320 души и над 130 единици техника вземат участие в гасенето на пожара. Три хеликоптера изливат водата върху горящата постройка ", оповестиха от Руското министерство на изключителните обстановки.

Международна реакция

Белият дом изрази съболезнования за стрелбата и съобщи, че Съединени американски щати не разполагат с предварителна информация за изключителното състояние.

Вашингтон съобщи, че случаят не е обвързван с дейностите на Киев.

ВИДЕО:

Цялата международна общественост е длъжна да осъди това непоносимо закононарушение! - написа формалният представител на ведомството Мария Захарова в Telegram. В Министерство на външните работи се обаждат жители на разнообразни страни, които изричат съболезнования. Всички старания са ориентирани към спасяването на хората, съобщи още Захарова.

Песков: Путин е бил осведомен за терористичната офанзива в Крокус, той е дал нужните инструкции.

Всички спортни, културни и други публични събития са анулирани в столицата през идния уикенд, сподели кметът на Москва Сергей Собянин.

Планът " Сирена " въведен в Москва след терористичната офанзива в постройката на Crocus City Hall, ще разреши незабавното задържане на нападателите, сподели генерал-майор от ФСБ в оставка Александър Михайлов.

" Сирена е комплекс от събития, в които вземат участие всички органи на реда. Всеки има своя лична маневра. Това е съществено начинание, което дава опция за неотложно задържане на нарушителите ", сподели генерал-майорът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР