ФСБ: По предварителни данни в резултат на терористичната атака в

...
ФСБ: По предварителни данни в резултат на терористичната атака в
Коментари Харесай

Терористична атака в Крокус Сити Хол в гр. Красногорск

ФСБ: По предварителни данни вследствие на терористичната офанзива в комплекса Crocus City Hall са починали 40 души, а над 100 са ранени

Стрелбата в Крокус Сити Хол стана през днешния ден преди концерта на група " Пикник ". По предварителни данни петима бойци са нахлули в постройката и са разкрили огън по хората, след което са запалили постройката.

Сега постройката гори, покривът е почнал да се разрушава. По последни данни минимум 40 души са починали, а десетки са ранени.

Властите на Московска област сътвориха действен щаб, а губернаторът Андрей Воробьов отиде на мястото.

Автобуси бяха изпратени до Crocus City Hall за евакуация на хората. Руското външно министерство назова случая кървава терористична офанзива.

Международна реакция

Белият дом изрази съболезнования за стрелбата и съобщи, че Съединени американски щати не разполагат с предварителна информация за изключителното състояние.

Вашингтон съобщи, че случаят не е обвързван с дейностите на Киев.

ВИДЕО:

Цялата международна общественост е длъжна да осъди това непоносимо закононарушение! - написа формалният представител на ведомството Мария Захарова в Telegram. В Министерство на външните работи се обаждат жители на разнообразни страни, които изричат съболезнования. Всички старания са ориентирани към спасяването на хората, съобщи още Захарова.

Песков: Путин е бил осведомен за терористичната офанзива в Крокус, той е дал нужните инструкции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР