ФСБ на Русия бързо разкри кой и как е доставил

...
ФСБ на Русия бързо разкри кой и как е доставил
Коментари Харесай

Украинският терор идва в Русия през Естония и Армения

ФСБ на Русия бързо разкри кой и по какъв начин е доставил експлозивите, които в последна сметка избухнаха на Кримския мост. В секретната интервенция са взели участие доста хора, а военното разузнаване на Украйна я е управлявало. Защо всичко това стана допустимо и по какъв начин експлозивите минаха безпроблемно няколко граници по едно и също време, в това число съветската?

ФСБ заяви за задържането на петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения като част от следствието на терористичната офанзива на Кримския мост. За уредник на това закононарушение е посочено украинското военно разузнаване. ФСБ съобщи, че " уредник на терористичната офанзива на Кримския мост е Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна, неговият началник Кирил Буданов, чиновници и сътрудници ".

Също в сряда беше обявено, че в региона на Брянск е бил арестуван украински сътрудник, който е щял да взриви устройство на един от логистичните терминали. Още един вредител е арестуван в Московска област с два портативни зенитни комплекса " Игла ". И двамата са влезнали на територията на Русия през Естония и са изровили авансово скрити тайници оръжия и експлозиви в тайници в граничните региони.

Както откри следствието, взривното устройство, избухнало в камион на Кримския мост, е било замаскирано на рула със строително полиетиленово фолио върху 22 палета с общо тегло 22 770 кг и при започване на август е било „ изпратено от пристанище Одеса в българския град град Русе по контракт № 02/08/2022 година сред “Транслоджистик УА ” (гр. Киев) и “Балтекс Капитал ”.

Българският град Русе не се намира на Черно море, а на брега на река Дунав навътре в страната. Вследствие на това корабът, който потегля от Одеса за Русе, се движи по крайбрежен курс по морския бряг, след което навлиза в Дунав. Така той не предстои на инспекция от турски наблюдаващи в границите на " зърнената договорка ".

Нататък товарът е доставен от България до Грузия по море като директен товар за Армения. Тоест бил е запечатан и не е бил обект на българска или грузинска митническа инспекция. Това е " сива " скица, по която нормално се изпраща контрабанда.

„ Към организирането на изпращането на товара от България до пристанище Поти в Грузия, а по-късно в Армения са причастни жителите на Украйна Михаил Владимирович Цюркало, роден 1975 година, Денис Олегович Ковач, роден 1979, Роман Иванович Соломко, роден 1971 година, жителите на Грузия Сандро Иносаридзе, брокер на име Леван и жителят на Армения Артур Терчанян, роден 1985 година От 29 септември до 3 октомври 2022 година в град Ереван товарът е завършен по разпоредбите на ЕАИС и документите са сменени, след което негов спедитор към този момент е “ГУ АР Груп ” (Армения, гр. Алаверди) и адресат “Лидер ” (гр. Москва) “, оповестява ФСБ.

Товарът обаче не стига до Москва. На 4 октомври с регистриран в Грузия камион товарът минава руско-грузинската граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт Горен Ларс и на 6 октомври е разтоварен в склада на едро в Армавир в Краснодарски край.

Тук също би трябвало да се означи, че товарът към този момент е бил завършен в сходство с разпоредбите на ЕАИС в Ереван и затова не е бил обект на спомагателни митнически инспекции на съветската граница. Грузинската страна, апропо, към този момент съумя да се отхвърли от протичащото се, заявявайки, че " никакъв товар с експлозиви не е минал грузинската митническа граница ". Формално това е по този начин, защото товарът към този момент е бил завършен в Ереван по разпоредбите на ЕАИС и няма нищо общо с грузинската митническа граница. За схващане: митническата граница е друга от физическата. Транзитните товари, преминаващи от една страна от ЕАИС в друга през територията на страна, която не е член на този съюз, по този начин да се каже, не пресичат митническата зона на тази директна пълномощия.

В Армавир товарът е получен от локалната компания " Агро Сервиз ", която отглежда соя. Това е фамилен бизнес, който повече от 20 години е благосъстоятелност на семейство Азатян - главата на семейство Самвел и неговите деца: по-големият Кеворк и по-младият Артьом. Всички те са родом от град Макеевка, ДНР, които от дълго време са се преместили в Краснодарски край.

Бащата Самвел и най-големият наследник Кеворк се занимават главно с бизнеса си със соя. По-малкият, Артьом, учи за правист, само че не е намерил място за себе си в Армавир и преди време отишъл да живее в Крим. Артьом Азатян е този, който в навечерието на терористичната офанзива се обажда на татко си от Крим и го моли да помогне на негови другари. Един другар желае безусловно един ден да държи товар в склада му, за което по-късно е щял да пристигна различен камион от Краснодар. По-големият брат Кеворк въобще не е схванал за това и е бил доста сюрпризиран, когато камион с непознати (грузински) номера сеприближава до склада му.

„ Шофьорът ми даде купчина фактури за автограф, само че аз му ги върнах. Защо би трябвало да чета и подписвам документи на други хора? Баща ми и брат ми се съгласиха, аз помогнах ”, изясни той. Нормална история за Северен Кавказ.

Георги Азатян и служащ на компанията, трактористът Юрий Постников провеждат разтоварването на палетите от грузинските камион благодарение на мотокар. По време на следствието от Постников са конфискувани работните ръкавици, с които той е работил по време на разтоварването и натоварването. Очевидно следствието се надява да открие следи от експлозиви по тях. Но това е малко евентуално. Вечерта на същия ден камион от Краснодар влиза в склада, върху който са натоварени палетите.Откъде идва камионът “Интер ”, който в последна сметка се взривява на Кримския мост?

В Русия има електронна борса за товари АТИ.СУ, основана от частна ИТ компания. Централният офис на борсата се намира в Санкт Петербург. Работи повече от 20 години, това е уважавана конструкция, която се употребява в 60 страни. Работи по този начин. Трябва да транспортирате товари от точка А до точка Б. Нямате лични камиони или други средства за доставка. След това поставяте публикация на тази борса, като посочвате маршрута и мечтаните дати за товарене / разтоварване. С вас се свързват самостоятелни превозвачи, които са стотици в страната: хората купуват камион (често изгодно) или някакво друго товарно транспортно средство и печелят пари от него.

Избирате превозвача, който харесвате и подписвате електронен контракт с него. Има система за противоположна връзка и мнения за клиенти и превозвачи. Много постоянно тази борса се употребява и от огромни районни транспортни компании, които получават избрана поръчка в район, където сега нямат лични свободни коли. Удобно нещо.

Тази система е сходна на това, което се назовава “беърбоут чартър ” във флота. Това е, когато клиентът наема единствено транспортен съд без екипаж за транспорт на товари. След това се наема капитанът, а той наема екипажа. В същото време се знае единствено, че е належащо да се транспортира товарът от точка А до точка Б и даже капитанът не е наложително да знае какъв тип товар е. И постоянно не желае да знае.

При електронната транспортна борса лидерът също не знае какво вози. На доктрина би трябвало да знае. Защото той има пътни листи и всички други документи, само че в реалност водачът вижда единствено чанти или кашони. Спедиторите нормално не преглеждат товара. Друга специфичност на такава система е, че постоянно превозвачите не се занимават с същинския производител на товари, а с медиатори или склададжии. В нашия случай Самвел и Кеворк Азатян несъзнателно се оказват такива медиатори, които са „ приятелски “ помолени да задържат нечий различен товар в техния склад на едро за един ден.

В разгара на взривяванията на самолети от разнообразни палестински групировки през 70-те и 80-те години на предишния век, летищата категорично оповестиха: не вземайте движимости или пратки на други хора на борда. В края на 80-те и 90-те години такива предизвестия към този момент бяха публикувани в Съюз на съветските социалистически републики, а по-късно и в Русия. Но по какъв начин да кажете „ не “ на обичания човек?

И в навечерието на терористичната офанзива на тази електронна борса за товари се появява публикация от избрана транспортна компания от Уляновск " TEK-34 " за транспорт на товари от Армавир до Симферопол. Като адресат на товара в Крим е посочена несъществуваща компания. Фактът, че не съществува, се схваща доста по-късно.

Компанията ТЕК-34 е записана във Волгоградска област от съветския жител Алексей Орлов, само че за последно е давала признаци на живот през 2018 година След това е изкупена през 2020 година от Олег Антипов, гражданин на Уляновск, от чието име е пуснато известието на електронната борса. Антипов не е арестуван и спомага интензивно на следствието. Твърди, че са го “прецакали ” и „ съвестта му е чиста “.

И е по този начин. „ На 7 октомври тази година със съдействието на Роман Соломко, жителят на Украйна Владимир ВасилиевичЗлоб, роден през 1987 година и още петима открити жители на Русия, документите за товара още веднъж са изменени, като адресант е посочен “TEK-34 ” (Уляновск), а получателят е несъществуваща компания в Република Крим “, оповестява ФСБ.Тоест хакери проникват в уеб страницата на компания “TEK-34 ” и пускатобяви на електронната транспортна борса от името на Олег Антипов.

На обявата се отзовава частният транспортьор Махир Юсубов, роден 1971 година, гражданин на град Краснодар. Камионът, същият “Интер ”, неотдавна е пререгистриран на личния му племенник, 25-годишния Самир Юсубов, който сега е в чужбина.

Факт е, че водачът на камион Махир Юсубов преди време катастрофира някъде покрай Казан и дължи пари на някого. И поради това пререгистрира камиона на племенника си, с цел да не му го отнесат съдии-изпълнителите. Ще дойдат кредиторите – той няма нищо. Ето за какво в началото младият Самир Юсубов става първият обвинен, макар че водачът на камиона, 51-годишният Махир, който се вижда ясно на видеозаписа на КПП-то край Кримския мост, даже не наподобява на младия и атлетичен Самир във връзка с телосложението. Няколко дни по-късно Самир Сеймуроглу Юсубов публично декларира, че няма нищо общо със случилото се.

Собствениците на склада в Армавир, семейство Азатян и водачът на камиона Махир Юсубов, не са имали никакъв контакт между тях. Азатян са знаели единствено номера на колата, която ще пристигна да вземе товара. Извън схемата е и грузински водач на камион, който е доставил товара до Армавир през съветската граница. Арменски производители на соя, безпаричен азербайджански водач на камион и грузински водач са цялостен кавказки интернационал, който е отдалечено манипулиран от украинското военно разузнаване.

През всичките тези осем часа, в които Махир Юсубов кара камиона от Армавир към Крим, с него непрекъснато се свързва офицер от украинското разузнаване, който се показва Иван Иванович. За връзка е употребен неизвестен електронен номер, закупен в интернет, както и действителен телефонен номер, регистриран на жител на Украйна, гражданин на град Кременчуг Сергей ВладимировичАндрейченко, роден през 1988 година

Повечето хора, забъркани в схемата, са били употребявани от украинското разузнаване без да знаят. Въпреки това следствието акцентира, че следствието на нападението продължава и всички негови уредници и съучастници, " в това число непознати жители, ще бъдат подведени под отговорност в сходство с съветското законодателство ".

Има учредения да се счита, че в този момент максимален интерес за следствието съставлява самото „ другарство “ на Артьом Азатян, който „ приятелски желае “ да пазят товара в склада на фамилията му в Армавир. Разбираемо е за какво това им би трябвало на украинците. Камион с грузински номера на ГКПП-то при Кримския мост освен щеше да бъде тестван, само че и да бъде раздрънкан до винтове. Дори рано сутринта в събота. И ето локален водач на камион, собствен, от Краснодар. Със сигурност нещастният Махир Юсубов неведнъж е пътувал през моста до Крим преди този момент.

„ Познанството “ на Азатян-младши би могло да се образува въз основата на общ генезис (припомнете си, че семейство Азатян идва от Макеевка в Донбас) или познати от детството или юношеството. Този способ се употребява от украинското разузнаване в продължение на доста години. Към човек се обръщат негови другари от детството, съученици. Човек може да се подлъже от носталгия.

Украинската скица употребява голям брой дупки освен в организационната система на превоза, само че и в законодателството и даже в интернационалните съглашения. Товарът е изпратен за България по река Дунав, а не по море. Грузия е парадайс за контрабандистите, в който от години работят всевъзможни брокери с проходи и изходи към пристанищата на Поти и Батуми. Руските митничари и граничари не могат да управляват по какъв начин се освобождават стоките и товарите в Ереван. След арменското митническо освобождение стоките стават свободни за придвижване в пространството на ЕАИС.

Да, такива интервенции са скъпи, защото товарът плава и се вози в продължение на месец. Те са рискови, тъй като всичко може да се провали всеки миг. Колкото повече хора вземат участие в схемата, изключително в незнание, толкоз по-голям е шансът за неуспех. Трактористът Постников да вземем за пример би могъл да направил неточност, до момента в който работи в склада, в случай че беше изпуснал палет с експлозив, половината Армавир щеше да хвръкне във въздуха.

Друго нещо е, че е осъществена предварителна разследваща работа. Някой е трябвало да разбере, че Артьом Азатян има татко и по-голям брат и имат склад в Армавир. Останалото не е толкоз мъчно, макар че изисква гениално обмисляне. Ако приемем, че камионът от Ереван до Кримския мост е бил ръководен отдалечено от чиновник на украинските специфични служби (прословутия „ Иван Иванович “), тогава всичко е напълно просто.

Тази елементарност е плашеща. И двамата други украински терористи, арестувани в сряда, са пресекли съветската граница от Естония. Още повече, че този с ПЗРК ги е носил в колата. Естонската граница поражда въпроси. Струва си да напомним, че гражданката на Украйна Вовк, която е обвинена за убийството на Дария Дугина, също избяга от Руската федерация в Естония.

Друга история е задържането на украински терорист със зенитни ракети в региона на Москва. Искал е да смъкна нещо или някого. Ако приказваме за пътнически самолети, то това явно е подготовка на интернационален терористичен акт. Предвид множеството тревожни сигнали може да се допусна, че може да има повече сходни групи или самотни терористи. Те се управляват от един център (ГУР на Украйна) и са рискови заради радикализма си.

Основният способ за справяне с тях е разузнаването под прикритие, както и размотаването на информационните вериги. А затварянето на естонската граница или нормализирането на митническите връзки са повече политически, в сравнение с контраразузнавателни дейности.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР