ФСБ и Следствения комитет предотвратиха серия от шумни убийства, планирани

...
ФСБ и Следствения комитет предотвратиха серия от шумни убийства, планирани
Коментари Харесай

Защо Киев планира убийството на Владимир Соловьов

ФСБ и Следствения комитет предотвратиха серия от шумни убийства, планувани в Киев. В Москва неонацисти, подготвени от СБУ, са подготвяли опити за нападение против телевизионния водещ Владимир Соловьов, основния редактор на РТ Маргарита Симонян, водещите Евгений Попов и Олга Скабеева и други телевизионни публицисти. Каква е задачата на Киев да възнамерява това закононарушение и за какво въобще е планувано убийството на Владимир Соловьов?

Служители на Следствения комитет и ФСБ задържаха шестима поданици на Москва за подготовка на атентат против журналиста и ефирен водещ Владимир Соловьов. Нападателите желали да взривят колата му. Шестима съучастници в закононарушението са членове на неонацистката терористична организация „ Националсоциализъм/Бяла мощ “, се споделя в изказване на ИК.

Членове на екстремистката общественост са обвинени в опит за ликвидиране, който не е завършен по аргументи отвън контрола на самите обвинени. Обвиненията се утежняват от обстоятелството, че неонацистите са желали да убият телевизионния водещ по общоопасен метод, от група хора и по напътствие на Службата за сигурност на Украйна. При претърсванията у арестуваните са открити самоделно взривно устройство, осем коктейла Молотов, шест револвера, скъсена ловна пушка, граната РГД-5, повече от хиляда патрони от друг диаметър, опиати, подправени украински паспорти, националистическа литература и такъми. „ Членове на незаконна група признават за опит за нападение, след което са възнамерявали да се укрият в чужбина “, се споделя в публично изказване на ФСБ.

По-рано неонацистите са разпознали местата, където са възнамерявали да убият Соловьов, сподели шефът на ФСБ Александър Бортников. „ Задачата е била да се вземе решение за мястото на убийството. Тази група дефинира местата, където Соловьов е посетил неотдавна, където е планувано това закононарушение “, сподели Бортников.

Освен това, още по време на разпита, подсъдимите признават, че са възнамерявали да убият и генералния шеф на медийната група " Россия сегодня " Дмитрий Киселев, основния редактор на медийната група " Россия сегодня ", РТ и радио " Спутник " Маргарита Симонян, нейния брачен партньор, телевизионния водещ Тигран Кеосаян, депутата от Държавната дума и публицист Евгений Попов и брачната половинка му, водеща на токшоуто " 60 минути " Олга Скабеева. На въпроса на оперативния служащ в какъв период е трябвало да извършат убийството на Соловьов, единият от тях отговори: „ В най-кратък период “. Вторият арестуван сподели, че СБУ е дала инструкции за най-скорошно премахване на журналиста.

Друг арестуван сподели, че от февруари до март тази година е идвал в жилището, където са се събрали членовете на групата. „ В мое наличие те разискаха изгарянето на коли със знаци в поддръжка на специфичните интервенции, както и убийствата на хора, носещи агитация: Соловьов, Киселев, Скабеева, Попов, Симонян и Кеосаян “, той сподели.

Нека подчертаем, че Владимир Путин към този момент е докладвал за предотвратения опит за ликвидиране на „ един от известните съветски телевизионни публицисти “. Президентът допусна, че евентуалните клиенти на убийството " ще се отрекат от това ", само че " обстоятелствата, доказателствата са неопровержими ". Президентът означи, че Кремъл познава поименно кураторите на украинските нацисти от западните служби, на първо място Централно разузнавателно управление на САЩ, които дават препоръки като убийството на публицисти. Държавният глава уточни, че цяла терористична група е възнамерявала атентатите. Путин посочи, че западните страни " залъгват жителите си ", като употребяват монополното си състояние в осведомителното си пространство. „ Претърпявайки неуспеха си тук, на територията на Русия, те минаха към гнет. Да приготвят убийствата на нашите публицисти “, сподели той.

Според режисьора и ефирен водещ Тигран Кеосаян тези, които са подготвили покушението, са „ нечовеци”. „ Това още един път потвърждава, че имаме работа с терористичен режим. Добре, че нашата войска взема решение въпроса с него. Избрахме единствения вероятен път – поддръжката на нашата страна, поддръжката на Родината. И можете да страдате за Родината “, сподели Кеосаян.

" Абсолютно в логиката на нацистите "

Самият Соловьов съобщи, че не eзнаел за проектите за покушението против него. „ Научих за това дружно с цялата страна. Не съм сюрпризиран. Абсолютно е в логиката на нацистите – да убиват еврейски публицисти. Така че бандеровците вървят по нормалните си направления “, сподели журналистът в ефира на телевизия „ Россия 24 “. Той не е видян да е бил наблюдаван. „ Не, нямаше прояви, което демонстрира какъв брой професионално и точно са работили нашите способени органи “, съобщи Соловьов.

Дмитрий Киселев назова лъжата единственият способ за осведомителна работа в Украйна и се оплаква, че преследването и убийствата на публицисти в неонацистка Украйна са се трансформирали в рутинна процедура, която даже не се осъжда нито от страната, нито от обществото. „ Убийците на най-яркия публицист и публицист Олес Бузин по този начин и не бяха осъдени, а когато бяха освободени от следствения арест, тълпата ги подвигна на ръце. Нацистите имаха намерение да изгорят публицистите, както в Дома на профсъюзите в Одеса, като подпалят телевизионното студио на украинския канал " Интер " - тогава по знамение сътрудниците съумяха да се качат на покрива през люк, който инцидентно не е бил затворен, другояче щяха да изгорят там с цялото съоръжение, а това беше идеята”, сподели Киселев.

Той означи, че в този момент на всички места по света няма по-жестоко отношение към публицистите, в сравнение с в Украйна. „ Режимът просто не може да устои на свободата на словото, а безразсъдните неистини се трансфораха в единствения способ за осведомителна работа в публичното поле. Защо да се удивлявам, че терористични офанзиви против свободата на словото от украинския режим се възнамеряват и в Русия “, сподели Киселев.

Струва си да се означи, че още през 2018 година представителят на съветското външно министерство Мария Захарова заяви, че съветски публицисти, общественици и дипломати „ получават директни закани от доста години “. „ Дори в централата на Организация на обединените нации украински националисти в камуфлаж тичаха след съветския посланик, заместник-директор на задачата, като го заплаши, че ще го убие, в случай че се „ осмели “ да показа обстоятелства за обстановката в Донбас по време на речта си “, уточни дипломатът..

Защо Соловьов беше първият в листата на терористите

Телевизионният кореспондент на Общоруската държавна телевизионна и радиоразпръскваща компания Александър Рогаткин допусна, че заповедта за очистване на Соловьов е била дадена от президента на Украйна Владимир Зеленски заради повода, че журналистът извънредно остро и неведнъж се нахвърля на украинския президент в ефир.

„ В Украйна публицисти са били разстрелвани и преди. Там е добре открита практиката за елиминиране на нежелани хора. Затова в Киев взеха решение, че в този момент могат да дойдат при нас и по този метод да поправят осведомителната политика. Разбира се, би трябвало да изчакаме, до момента в който бъдат разпитани. Необходимо е да се разбере кой тъкмо е поръчителят. Със сигурност ще се окаже, че това е СБУ - тези, които в миналото убиха главата на ДНР Александър Захарченко, командирите на милицията Алексей Мозговой, Арсен Павлов – „ Моторола “ и Михаил Толстих – „ Гиви “. За благополучие нашите специфични служби работеха добре “, сподели Рогаткин.

Кеосаян не беше сюрпризиран, че за цел е определен Владимир Соловьов. „ Това е най-яркият ни ефирен публицист, той има най-голяма публика “, сподели източникът.

„ Украинските специфични служби схващат, че ръководителите на Общоруската държавна телевизионна и радиоразпръскваща компания или телевизионния канал РТ са значими фигури. Това са хората, които държат цели поделения и структури. Такива хора като Владимир Соловьов или Маргарита Симонян се трансфораха в съществени дразнителни за Киев, тъй като техните телевизионни канали споделят истината за Украйна, споделят това, което нацистите не харесват “, изясни Олег Матвейчев, заместник-председател на Комисията по осведомителна политика на Държавната дума, политически пълководец.

Самият Соловьов, разяснявайки разкритите условия към идния опит за нападение, означи, че откакто заканите против него са били изразени от Зеленски, той се е погрижи за личната си сигурност. Припомняме, че преди няколко седмици украинският президент пусна видеообръщение до известни съветски телевизионни водещи, в което по-конкретно сподели: „ В най-хубавия случай финалът ви ще бъде зад решетките “.

„ Най-вече ме мъчи, че Зеленски в кръга на околните си другари се оплака от мен и изиска да се оправят с мен в Русия. Тоест тук се изпращат разнообразни жители, които са директно свързани с неговите специфични служби, тъй като Зеленски е афектиран от това, което приказвам за него. И по тази причина, в случай че в миналото ми се случи нещо някъде, знайте: това е заповед на Зеленски “, сподели Соловьов в ефира на шоуто си преди два дни.

Как да защитим публицистите

Кеосаян алармира, че управляващите към този момент подхващат стъпки за гарантиране на персоналната сигурност на водещите публицисти в страната. „ Знам, че всеки от тези, които може да съставляват интерес за западните разследващи организации като жертва, е кадърен да реши казуса със сигурността без помощта на държавни органи. Едно нещо е полесражение, а друго е такава полунелегална война. Всички се тормозят за сигурността си, само че към този момент се подхващат някои дейности “, добави режисьорът и ефирен водещ.

Председателят на Съюза на публицистите на Русия, сътрудник и цялостен адаш на телевизионния водещ Владимир Соловьов, от своя страна уточни, че огромните медийни корпорации в Русия имат лична работа за сигурност и медийните персони имат отбрана. „ Знаем за обстановката. Разбира се, добре е, че спецслужбите заработиха толкоз бързо, че тези хора бяха арестувани, че са признали за сходни планове и, несъмнено, в такава сложна обстановка сега би си коствало известни медийни персони да имат отбрана “, сподели ръководителят на СРЖ.

Депутатът Матвейчев, който счита сходни офанзиви за „ политически гнет “, също не изключва, че в този момент държавна защита ще бъде назначена към основните медийни лица: „ Киевските специфични служби си позволяваха да работят по такива способи преди, макар че не постоянно го признаваха. "

В същото време Матвейчев счита, че в Русия са застрашени освен тези видни публицисти, които поддържат спецоперацията, само че и радикални опозиционни публицисти и блогъри. „ Ако спецслужбите в Киев са поели по този път, тогава могат да бъдат забъркани всевъзможни фигури. Никой не е отменял метода за потребление на свещени жертвоприношения. Всеки от тях също може да бъде цел, тъй че по-късно Украйна да разгласи: вижте, видите ли, какъв брой е рисково да си публицист в Русия на Путин.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР