Фронтменът на Prodigy Кийт Флинт почина на 49-годишна възраст. Той

...
Фронтменът на Prodigy Кийт Флинт почина на 49-годишна възраст. Той
Коментари Харесай

Почина фронтменът на Prodigy Кийт Флинт


Фронтменът на Prodigy Кийт Флинт умря на 49-годишна възраст. Той е открит мъртъв в дома си в Eсекс, Източна Англия, тази заран.

От полицията са уведомили неговите близки и прецизираха, че към този момент не дефинират гибелта му като подозрителна.

Кийт Флинт е роден е на 27 март 1969 година в Брейнтрий, графство Есекс. В учебно заведение е цялостен първенец, само че по-късно се отхвърля от учението и се отдава на пристрастеността си към музиката и моторите. От там се среща и с Лирой Торнхил - негов другар, а по-късно и сътрудник в групата.

Prodigy е британска група, основана през 1990 година от Лиъм Хаулет. Заедно с актьори като The Chemical Brothers и Fatboy Slim се смятат за основоположници на жанра биг бийт, който доближава пик на комерсиална известност в края на 90-те години на XX век. Настоящият състав на групата са Лиъм Хаулет, Кийт Флинт, Лео Крабтрий и Максим. При основаването в бандата са още Лирой Торнхил и вокалистката и танцьорка Шарки. Те напущат надлежно през 2000-а и в самото начало през 1991 година

Prodigy са идвали в България три пъти. През 1999 година на стадион „ Академик “ в София, през 2010-а на фестивала Spirit Of Burgas и през 2016-а на фестивала Summer Chaos в Бургас.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР