Frontex и ГД Гранична полиция утроявават охраната по българо-турската граница.

...
Frontex и ГД Гранична полиция утроявават охраната по българо-турската граница.
Коментари Харесай

Frontex и Гранична полиция утроявават охраната по българо-турската граница

Frontex и Групово дело " Гранична полиция " утроявават защитата по българо-турската граница. За това заяви персонално шефът на ГДГП гл. комисар Антон Златанов. В края на март с настъпването на пролетта и стоплянето на времето, се чака все по засилен мигрантски напън, а изискванията на Австрия за влизането на България в Шенген и по суша остават и макар отличните оценки на задачите на Европейски Съюз за защитата на сухопътните ни граници от българска страна, написа. 

" Стартира взаимната интервенция на Frontex и Групово дело " Гранична полиция " по утрояване на граничните чиновници на Европейски Съюз по българо-турската граница!, заяви в сряда вечерта шефът на ГДГП гл. комисар Антон Златанов.   

" От през днешния ден стартира идването на граничните чиновници на Европейски Съюз, които се срещат с оперативната конюнктура, инструктират се и се разпределят по съответните си места. 

Сред тях има специалисти по документи, чиновници по откриване на трансгранични закононарушения, водачи на кучета и гранични чиновници на Европейски Съюз, извършващи действия по граничен надзор, които ще подкрепят нашата дейност 

Съвместна интервенция България е част от първия контингент на Frontex, дружно с интервенции в Румъния, Молдова и Грузия. Нейната характерна оперативна цел е да оказва техническа и оперативна помощ на националните управляващи по въздушните, сухопътните и морските граници ", изясни Златанов.

Припомняме, че при започване на месец март в особено изявление за " Фокус " шефът на ГДГП увери:

" За това " Не " на влизането ни в Шенген няма професионални претекстове на която и да е работа в Европа, напълно политически са ", безапелационен бе гл. комисар Златанов.

" Освен това ние сме пълновръстен член на Шенгенското пространство със 100% надзор на двете ни сухоземни граници, само че всички други права, които им една страна членка на Шенген, ние ги имаме. Да издаваме визи, да имаме цялостен достъп до шенгенската осведомителна система, и той да е деен, а не въздържан, като в това число от 31 март на границите с Гърция и Румъния няма да слагаме печати в паспортите ", сподели още той пред медията ни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР