ФрогНюз припомня, че заседанието, на което бяха избрани ръководствата на

...
ФрогНюз припомня, че заседанието, на което бяха избрани ръководствата на
Коментари Харесай

Тупикът в СОС продължава. Областният управител видя проблем в изб...

ФрогНюз напомня, че съвещанието, на което бяха определени управленията на комисиите провокира голям скандал в локалния парламент. Групата на ПП-ДБ-СС напусна малко преди да се гласоподава дефинитивно.

 

По закон регионалният шеф няма съответно пълномощия. Упражнява обаче надзор по законосъобразността на актовете и дейностите на органите на локалното самоуправление и локалната администрация.

 

Тодева на процедура вижда основни процедурни нарушавания, които постановат преразглеждане на взетите решения при избирането на управленията на комисиите. Според регионалната шефка голословно е свикано “извънредно съвещание “, без да е посочена нито една причина за така наречен “извънредност “. 

 

Не са спазени условията за периоди и авансово даване на материалите на общинските съветници, което е спънка за вземането на осведомено и обосновано решение.

 

Заседанието е ръководено без даден мандат от определения ръководител на СОС.

 

Областната администрация съблюдава прецизно закона и ще връща всяко решение на Столичния общински съвет, което е взето в нарушаване на процедурата, без значение от образуваното болшинство, показват от регионалната администрация.

 

След заповедта на Вяра Тодева ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров съобщи, че няма да разреши разпоредбите за работа на съвета да бъдат жестоко погазвани и се ангажира да организира срещи с представителите на всички политически партии, на които да се разиска въпросът с председателстването на комисии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР