frognews.bgТази нощ Радев ще трябва да вземе едни от най-тежките

...
frognews.bgТази нощ Радев ще трябва да вземе едни от най-тежките
Коментари Харесай

Близнашки: Тежка нощ очаква Радев. Естествинят изход е оставка

frognews.bg

Тази нощ Радев ще би трябвало да вземе едни от най-тежките и значими решения в живота си. Естественият излаз за него е оставка. Иначе стартира вървене по тъгите. Това съобщи в предаването “Денят ON AIR ” някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки.

" Преживяваме един доста трагичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже сходен ден. Всичко стартира по един почтен метод - с настояването на основния прокурор да се пояснява член 103 от Конституционния съд ", счита Близнашки и добави - настояването на президента е подкладило огъня и нещата са придобили непредвиден процес.





" Държавният глава много предизвиквателно настоя да се изяснят претекстовете и нещата станаха неудържими. Появиха се прекалено много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, само че самият той настоя това бъде направено и се сътвори извънредно комплицирана обстановка ", сподели още Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

 

Той добави, че занапред ще забележим дали тези записи ще бъдат оспорени.

" Нещата не могат да станат в изгода импийчмънт. Тук не е толкоз значим юридическият аспект на казуса, а моралният ", добави професорът.

 

Според Близнашки, Калоян Методиев по леконравен метод оповестява, че в случай че се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, само че в действителност нещата били доста по-сложни.

 

" Президентът е изправен пред една доста комплицирана алтернатива, тъй като той е човек на достойнството и ще би трябвало да вземе доста комплицирано решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш искания, че си човек с доста висок морал, а се оказва, че си податлив да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора ", уточни Близнашки.

``
реклама

" Естествен излаз от обстановката е оставката. Няма друго решение, в случай че той реши да упорства, да провокира формалните процедури - това ще бъде вървене по тъгите. Много е значимо, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за възможните последствия и всичко, което правиш ", добави още някогашният длъжностен министър председател.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР