Фрог нюз преди 4 години алармира за съмнителния начин, по

...
Фрог нюз преди 4 години алармира за съмнителния начин, по
Коментари Харесай

Къде беше Гешев преди 4 години, когато Фрог нюз сигнализира за Пловдивския панаир

Фрог нюз преди 4 години сигнализира за съмнителния метод, по който предприемачът Георги Гергов е придобил Пловдивския панаир. Медията ни за първи път разгласява тогава информация на Министерство на вътрешните работи, в която са открити както голям брой нарушавания, по този начин също и закононарушения към осъществяването на договорката. Прокуратурата тогава обаче не реагира, евентуално тъй като в изнесената информация фигурираше и името на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров, който през днешния ден оглавява КПКОНПИ.
Преди ден наследникът на Цацаров Иван Гешев реши „ да изненада всички “ като съобщи, че ще се заеме с инспекция на договорката за Пловдивския панаир. В поддръжка на неговия ентусиазъм, въпреки и много просрочен, ще напомним, това което Фрог изнесе обществено като информация, базирайки се напълно на полицейските констатации направени още през 2010 година И тъй като самият Гешев и останалите бранители на статуквото все повтарят израза " претоплена гозба " във връзка абсурда с къщата в Барселона, самият той претопля нещо, което е било гозба преди много време - Пловдивския панаир. Какво ще открие в този момент е мъчно да предположим, тъй като не знаем какъв брой са откровени декларациите му, само че ще му напомним, че Гергов е консул на Русия за Пловдив. Също, че една друга договорка също чака да бъде разровена - за онази дупка във Варна, която бе оценена на над 43 млн лв..

Да напомним какво написа в материала ни от октомври 2016 година

Документът, който може да видите ТУК, е адресиран до посочения за непосредствен до модела КОЙ някогашен началник на полицията Ангел Антонов, който през 2016 година е шеф на НСО. Подписан е от тогавашния зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Арабаджиев. И двамата не са обелили и дума до този миг за разкритията, до които са стигнали тогава.

Справката е очевиден документ и е предходна през няколко деловодства във вътрешното ведомство. В нея са разказани поредност от непозволени действия-нарушения и закононарушения, по отношение на преструктурирането собствеността на „ Международния панаир-Пловдив” АД. Те са направени напълно в ущърб на общината и в отбрана на частни ползи. В същото време магистрати от Пловдивския областен съд са вписали промените в собствеността на сдружението, макар поредицата от нарушавания, установи полицията. След обстойното изследване на казуса, Министерство на вътрешните работи предлага материалите да се изпратят неотложно както в прокуратурата, по този начин и до Инспектората на Висшия правосъден съвет. Причината е, че в полицията не са съгласни с мнението на тогавашния ръководител на окръжния съд в Пловдив, че подчинените му са работили правомерно при регистриране на измененията в собствеността на Пловдивския панаир.

Проверка сочи, че в интервала, в който се случва договорката за Пловдивския панаир ръководител на съда е бил Сотир Цацаров, който заема този пост от 1999 година до края на 2012 година Според почитан полицейски източник материалите фактически отпътуват в прокуратурата, само че там потъват вдън земя. Главен прокурор тогава е Борис Велчев.

Въпросното преструктуриране на панаира минава съвсем незабележимо за обществото през 4 стадия. В началото общината има 75% присъединяване в него, АД „ Стария Пловдив” -8%, ЦУМ -8% и „ Слънчев ден-Варна” -9%. На 5 януари 2016 година отношението се трансформира, като делът на общината понижава на 61,47 на 100, за сметка на частния интерес. Появява се нов състезател - „ Парк -хотел Санкт Петербург” с 18,66% присъединяване. На трети стадий, през март 2007 година, общината има 51% капитал, до момента в който на четвърти стадий той пада под 25%. За да се стигне до тук се ползва скица, като частникът „ превзема” смесеното акционерно сдружение АД „ Пълдин Туринвест ”, с което общината взе участие в Пловдивския панаир. Така той минава в частни ръце.

„ Можем да създадем извод за авансово квалифициран сюжет за раздържавяване на ”МПП -Пловдив” ЕАД, се споделя в документа на Министерство на вътрешните работи. Всичко би изглеждало изцяло обикновено, в случай че полицията не бе достигнала до поредност от фрапиращи заключения за съставянето на нелегитимни и фалшифицирани протоколи, въз основата на които съдиите са вписвали измененията. Установено е и жестоко тъпчене на комерсиалния закон, както и манипулиране на правосъдни експертизи. От полицията са безапелационни, че са съставяни документи с погрешно наличие. Интересно е да се означи, че всички дейности към преструктурирането предхождат решението на Министерски съвет за това.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР