Фрирайд скиори се готвят за протест, ако Българският туристически съюз

...
Фрирайд скиори се готвят за протест, ако Българският туристически съюз
Коментари Харесай

Фрирайдъри протестират за запазване на хижа Мальовица

Фрирайд скиори се готвят за митинг, в случай че Българският туристически съюз реши на днешното си съвещание да не подпише нов контракт за хижа Мальовица с компанията на сегашния наемател Николай Марков.

„ Нещо се мъти към х. Мальовица. За нас с изключение на емблематична хижа в долината " люлка " на извънпистовите ски, Мальовица е и втори дом през огромна част от зимата. Не инцидентно всички лавинни курсове на БАССЕС от години се водят там, не инцидентно посещаваме хижата още и още през сезона “ написа Момчил Панайотов, ръководител е на Българската асоциация по ски свободен и рисков жанр.

От организацията сигнализират, че откакто БТС приема решение на 09. 02. 2023 година, че ще възобнови контракта за хижата, което обаче към този момент три месеца не трябва осъществено. Днес на 22. 05. 2023г., в дневния ред на заседаниието на БТС се е появила точка, в която да бъде гласувано анулацията на това решение, защото са постъпили още две предложения.,пише еконовини.бг

Притесненията на фрирайдърите са, че се готви опит хижата да бъде присвоена от доближени до ръководещите на БТС.

„ Призоваваме членовете на Управителния съвет да не вършат сходна неточност и да приложат решението си от 09. 02. 2023 година В противоположен случай няма да се поколебаем да организираме митинг “ излиза наяве от позиция на организацията.

Вече в интернет се популяризира и петиция, която е събрала над 5500 подписа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР