Фридрих Ницше е един от най-големите мислители на XIX век

...
Фридрих Ницше е един от най-големите мислители на XIX век
Коментари Харесай

Биографията на Ницше за първи път на български език

Фридрих Ницше е един от най-големите мислители на XIX век – мъдрец, книжовник, изкуствовед, музикант, чиито хрумвания повлияват надълбоко европейската и международна просвета до наши дни, като в това време са обект на полемики, спекулации и противоположни тълкования. Ницше е една от най-загадъчните фигури във философията. Неговите концепции за свръхчовека, волята за власт и робския морал трансформират фундаментално разбирането за човешката същина.

Като се опира на документи, изследвания, писма, както и на трудовете на Ницше, английската писателка и историк Сю Прюдо обрисува света на един ослепителен, екстравагантен и надълбоко обезпокоен човек, хвърляйки светлина върху събитията и хората, формирали живота и работата му. От християнското му образование, засенчено от мистериозната гибел на татко му, през учителската му кариера, връзките му с видните интелектуалци на неговото време, самотното философстване по високите планини, до трагичния му душевен срив. Сю Прюдо съумява с малко линии блестящо да пресъздаде интелектуалната, културната и политическата атмосфера в Европа от втората половина на ХIХ в.



Сю Прюдо е родена през 1946 година в Лондон, Англия. Автор е на редица биографични книги, за които е отличена с голям брой влиятелни награди. Забележителната ѝ творба "Аз съм динамит. Животът на Ницше " е притежател на една от най-авторитетните английски литературни статуетки.

Биография на Ницше се издава за първи път на български език. Книгата развенчава по извънреден метод закоравелите легенди по адрес на една от най-великите персони в човешката история.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР