Френското седмично списание Франс Футбол, което връчва Златната топка за

...
Френското седмично списание Франс Футбол, което връчва Златната топка за
Коментари Харесай

Франс Футбол отива в историята, каква ще е съдбата на Златната топка?

Френското седмично списание " Франс Футбол ", което връчва " Златната топка " за най-хубав футболист на годината, ще бъде закрито и преобразувано в месечно приложение на вестник " Екип " поради проблеми с финансирането, оповестява " Get French Football News ".

Ръководството на " Екип ", от което е част от " Франс Футбол ", разгласи в четвъртък, че ще редуцира 56 чиновници и има намерение да трансформира списанието като част от проекта за понижаване на разноските. Това се дължи на компликациите, породени от пандемията от ковид.

Списание " Франс Футбол " съществува от 1946 година и се счита за едно от най-уважаваните в света. Наградата " Златна топка " се присъжда от 1956 година. Футболните публицисти дефинират кой ще завоюва премията. Първоначално за оценката можеха да претендират единствено футболисти, които играят в Европа, от 1995 година " Златната топка " се присъжда на играчи от всякаква народност, като единственото изискване е той да играе за европейски клуб; а от 2007-а всеки състезател може да стане завоюва премията.

От 2010-а до 2015-а " Златната топка " се присъжда от списание " Франс Футбол " взаимно с Международната футболна федерация (ФИФА), а от 2016-а има две награди - на списанието и на ФИФА. Церемонията за 2020 година беше анулирана поради пандемията от ковид. Аржентинската звезда на е печелил най-вече пъти " Златната топка " в историята - шест.

Най-добрият български футболист също е притежател на най-престижното самостоятелно отличие през 1994-а, а две години по-рано остава втори след легендата на Нидерландия Ван Бастен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР