Френското президентство е поръчало нов сервиз за държавни вечери, за

...
Френското президентство е поръчало нов сервиз за държавни вечери, за
Коментари Харесай

Семейство Макрон си навлече критики заради нов сервиз за държавни вечери

Френското президентство е поръчало нов сервиз за държавни вечери, за пръв път от половин век, като се е пробвало да скрие цената му, заяви сатиричният седмичник " Канар аншене ", представен от " Франс прес ".

В оповестената поръчка посочената сума е 50 хиляди евро. Манифактурата в Севр и Лимож, която обезпечава тази услуга за Елисейския замък от 18-и век, съобщи, че сервизът е от 1200 елементи, а производството им ще отнеме три години, като първата доставка е планувана за края на 2018 година

Обявените 50 хиляди евро покриват заплащането на участващите в плана майстори и механически разноски, посочи манифактурата. Себестойността на самия сервиз още не е калкулирана.

Според " Канар аншене ", който написа, че президентството " прикрива действителната цена на покупката ", цената на сервиза ще е от порядъка на половин милион евро, съдейки по цените на Манифактурата в Севр - 400 евро за елементарна паница и от 500 евро нагоре за по-съвременни модели. Всяка паница от новия сервиз ще съдържа друг подробност от проекта на Елисейския замък и ще е уникат.

Информацията се появи ден след противоречиво изявление на френския президент Еманюел Макрон за обществените помощи. В пуснато в " Туитър " видео Макрон показва страдание, че тези помощи костват " луди пари, без хората, които вземат минималните помощи, да могат да се устоят ".

Елисейският замък изясни, че е нужен нов сервиз за огромните вечери, в това число държавните, които наброяват към 300 куверта. Предишният е бил поръчан през 50-те години от президента Рене Коти. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР