Френското предложение за РСМ е недопустимо за мен, за народа

...
Френското предложение за РСМ е недопустимо за мен, за народа
Коментари Харесай

РСМ отхвърли френското предложение

" Френското предложение " за РСМ е " неприемливо за мен, за народа на Северна Македония и за съдружните ни сътрудници ".

Това разгласи министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски в взаимна конференция с сътрудника си от Албания Еди Рама и президента на Сърбия Александър Вучич в Брюксел.

Той уточни, че процесът по " разширение е належащ ", с цел да се подсигурява сигурността на района от Русия. По думите му позицията на България е " удар против надеждността на Европейски Съюз " и изрази страдание, че " губим скъпо време ".

" Ние обявихме нашата позиция, нашата алена линия и желая още веднъж да потвърдя, че ще приемем предложение, което ще подсигурява тези основни детайли: ясна дефиниция на " македонския език " и отбрана на македонската идентичност; историческите разногласия не могат да бъдат част от преговорната рамка; договарянията за присъединение би трябвало да стартират преди конституционната корекция за включване на българите; Европейски Съюз подсигурява, че няма да има други условия от България и че всяко решение би трябвало да се приема от локалните институции ", сподели още Ковачевски.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР