Френското предложение е преходен компромис за една от фазите на

...
Френското предложение е преходен компромис за една от фазите на
Коментари Харесай

Пендаровски нарече френското предложение приемливо

Френското предложение е временен компромис за една от етапите на европейската интеграция, в която са значими три детайла и по тази причина предлагането в този формат е задоволително, сподели президентът Стево Пендаровски пред публицисти след съвещанието на Съвета за сигурност.

Така ние подвигаме траялата повече от две години българска обсада и разрешаваме официално започване на договарянията. Оставаме на европейския път, който е дълъг, и до този миг не сме изгубили нищо и в този момент е моментът да отворим стратегическия разговор тук, сподели президентът, представен от локалните медии.

Пендаровски счита, че с приемането на френско предложение ще се вземе решение единствено за започване на договаряния с Европейски Съюз. Решението да се одобри френско предложение няма да бъде нито исторически успех, нито исторически крах или неуспех. Според Пендаровски цялата обстановка се характеризира с извънредно високо политическо напрежение в страната, само че не счита, че това е съдбовна алтернатива за нацията и страната. Това предложение по никакъв метод не накърнява македонската еднаквост, тъй като, споделя той, има ясна дефиниция за македонския език.

Той акцентира, че чака, откакто предлагането влезе в държавното управление, да бъдат направени изводи на държавното управление, ако френско предложение бъде признато с плюс едно изречение, което да бъде повторено в отчета на държавното управление пред Народното събрание, а то е, както сподели той, от деня, в който стартират договарянията, до тяхното привършване, по всяко време това, в случай че има спомагателни опити от страна на България или друга страна да се загатва още веднъж македонската еднаквост, история, език, в същия миг да се оттеглим от тези договаряния.

По думите му към този момент няма консенсус за вписването на българите в Конституцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР